Екшън звездата Стивън Сегал може да бъде подложен на санкции

...
Екшън звездата Стивън Сегал може да бъде подложен на санкции
Коментари Харесай

Санкции заплашват Стивън Сегал за подкрепата към Кремъл

Екшън звездата Стивън Сегал може да бъде подложен на наказания от страна на държавното управление на Съединени американски щати поради това, че поддържа „ геноцидната война “, която Русия води в Украйна, и за утвърждението му на „ нападателната окупационна политика “ на президента Владимир Путин, заяви Newsweek, цитира в. Сега. 70-годишният артист е един от шестимата, за които преди дни беше предложено да бъдат наложени такива наказания. Сегал стана жител на Русия през 2016 година, а с изключение на американското поданство, което има по рождение, той има и сръбски паспорт.

Сред другите имена в листата са роденият във Варна естраден артист Филип Киркоров , милиардерът железен магнат Владимир Лисин , губернаторът на окупираната Запорожка област Евгений Балицки , съветските политици Андрей Турчак и Франц Клинцевич . Препоръката за глобите е направена в писмо, адресирано до държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и висшия представител на Европейския съюз Жозеп Борел. То е изпратено от името на Комисията за сигурност и съдействие в Европа и е подписано от нейния съпредседател Стив Коен, американския конгресмен Джо Уилсън и политици от Естония, Украйна, Полша и Европейския парламент.

Стивън Сегал, чийто татко е потомък на съветски евреи, получи съветски паспорт през 2016 година, откакто заявява поддръжката си за анексирането на Крим през 2014 година В отговор Москва го назначи за специфичен делегат на Русия в Съединени американски щати през 2018 година Сегал е и член на партията " Справедлива Русия ". Смята се, че той и Путин са намерили общ език поради общата си обич към бойните изкуства.

70-годишният Сегал, занаятчия по бойния спорт айкидо, става звезда при започване на 90-те с функции в екшън филмите " Белязан да почине " и " Под блокада ". След 2000 година снима и у нас. Отдавна кариерата му е в крах. В последните години артистът нашумя основно с многочислените обвинявания в полово принуждение, което упражнил върху разнообразни дами в интервала сред 1996 и 2018 година

Стивън Сегал е евентуално единствената западна звезда, която продължава да поддържа Путин и неговия режим след вероломното нахлуване над Украйна през февруари. От него се отхвърли даже Жерар Депардийо, който получи съветски паспорт персонално от президента през 2013 година и тогава не спираше хвалбите си.

През април Сегал даже отпразнува юбилея си в Москва в компанията на придворните публицисти Владимир Соловьов и Маргарита Симонян.

Адвокатът на Филип Киркоров – Александър Добровинский, разяснява вероятните наказания против артиста в изявление за Lenta.ru, наричайки ги нелепост и загуба на време. „ Струва ми се, че груповият Запад се занимава с нелепости и си губи времето. Отдавна трябваше да бъдат оповестени всеобщи наказания против 100 % от популацията на страната, в това число домашните любимци. Така ще е по-лесно и по-разбираемо “, подигравателен е бранителят на Киркоров. Според него хората, включени в този момент в санкционните описи, стават герои в Русия и стартират да печелят повече. „ Защо [на Запада] им трябват герои? По този мотив фразата на нашия министър на външните работи [Сергей Лавров] беше гениална: „ Идиоти, ***** “, приключва Добровинский.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР