Екшън сцени се разиграха в центъра на София късно снощи

...
Екшън сцени се разиграха в центъра на София късно снощи
Коментари Харесай

Властта брани Паметника на съветската армия от фенове на Левски

Екшън подиуми се разиграха в центъра на София късно нощес откакто фенове на " Левски " потеглиха към Паметника на руската войска след мача с немския " Айнтрахт " (Франкфурт). 

Наложи се служители на реда да обкръжат от всички страни Паметника на Съветската войска.

 

Така излизащите от стадиона почитатели на  " Левски " бяха посрещнати от компактен кордон униформени с палки и щитове, които не ги позволиха да преминат през Княжеската градина. Това ядоса както тези, които желаеха да доближат до монумента, по този начин и други, паркирали колите си оттатък полицейския кордон. А към палатковия лагер се бяха включили повече хора, включително Костадин Костадинов и последователи на " Възраждане ". 


На метри разстояние един от дрруг кордон служители на реда държеше недоволни, от образувания палатков лагер, надалеч от Паметника.

Редом с униформените бяха основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, шефът на Национална полиция гл. комисар Атанас Илков, както и зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Мирослав Данаилов.

 

Полицията не разреши да се стигне до конфликти. Има арестуван мъж, който е счупил бутилка наоколо до паметника. В него са били открити дребни количества опиати. От Столична дирекция на вътрешните работи прецизираха, че задържаният е откаран в Първо РПУ. Образувано е досъдебно произвеждане.

Малко преди среднощ футболните почитатели започнаха да се разотиват. Обстановката все още е спокойна, само че полицейското наличие остава засилено. 

 

Случката се разиграва близо седмица, откакто последователи на " Левски " нападнаха паметника и палатковия лагер към него с димки и спрейове. Те счупиха с чук надписа на монумента, нaдраскаха го със спрей и разпънаха транспарант с надпис " Демонтаж ".

 

По време на мача нощес " сините " почитатели опънаха транспаранти с надпис " Сгъвайте палатките, идваме по-късно! " и " След мача - на Моча ".

 

Палатковият лагер беше ситуиран на 9 август от последователи на " Левицата ", като по-късно към тях се причислиха и последователи на Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Това стана, откакто при започване на месеца регионалната шефка задейства процедурата по преместването на монумента. Решение за това беше взето от Столичния общински съвет (СОС) по-рано през годината.

Тодева сподели при започване на август, че изпълняването на решението е приоритет на регионалната администрация, като скоро по-късно заяви, че то надали ще се случи до края на годината.

 

След като цяла нощ полицията пазеше Паметника на руската войска, с цел да не се стигне до ексцесии, както преди седмица след мач на " Левски ", тази заран стартира слагането на ограда към монумента.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР