Екранните му трансформации отдавна са станали пословични. Гари Олдман се

...
Екранните му трансформации отдавна са станали пословични. Гари Олдман се
Коментари Харесай

Хората, които не четат, все едно са инвалиди - ГАРИ ОЛДМАН

Екранните му трансформации от дълго време са станали пословични. Гари Олдман се е трансформирал в икона на модерната поп-култура с експресивните си и прочувствено разнопосочни превъплъщения.

Сид Вишъс , граф Дракула , Бетовен , Уинстън Чърчил са единствено дребна част от великите функции, с които ни подари този изтънчен артист.

На нас ни е даден кодекс, по който би трябвало да изживеем живота си. Ние не постоянно го следваме, само че го има.

Колкото и да е дълъг живота ни, неизбежно претърпяваме загубата на родител, бракоразвод, гибел, заболявания. Всичко това раздира духа ни – парче по парче… И единствено изкуството е способно да ни подсети, че към момента имаме дух.

Не мисля, че в Холивуд са наясно какво да вършат с мен. Стане ли дума за сантиментална комедия, името ми е на последно място.

Всеки, който ме познава, знае, че усещам за комизъм, че съм веселяк, даже смешник от време на време. Ще ми се някой да тества този ми гений в сантиментална комедия.

В актьорската игра за мен няма нищо мъчно. И всеки артист, който споделя, че се трансформира в персонажа, който играе, или е измамник, или диагностициран шизофреник.

Хората постоянно мислят, че могат изцяло да управляват своята кариера. Но надалеч не всичко в живота може да се построи. Много зависи от това, какво ще се повреди.

Вземаш това, което знаеш и го пречупваш през личната си призма. Когато играя някой измъчен човек, който плаче, плаче Гари Олдман, а не героят.

Колко кино лентата знаете, в които е видно, че режисьорът тъкмо знае, какво тъкмо желае да снима? Такива могат да се преброят единствено на пръстите на едната ръка.

Исках да изиграя Дракула, единствено с цел да кажа: „ Прекосих океаните на времето, с цел да дойда при теб. “ Струва си да изиграеш ролята, единствено с цел да кажеш тази имитация!

Когато ми предложиха да изиграя Бетовен, имах едно изискване – да не се заиграват с косата ми. Тогава сътрудникът ми сподели: „ Прочети сюжета още един път! “

Обичайно е по този начин: мъжете в кръчмите носят глупости, а дамите в кухните носят на света здравия разсъдък.

Ако приказваме по принцип, мисля, че дамите са духовно, прочувствено, а от време на време и физически, по-силни от мъжете.

Мързеливият постоянно работи двойно повече. Нужно е да се отдели повече време, само че ще се направи всичко от първият път. Отдели толкоз време, колкото е належащо, другояче всичко ще би трябвало да се преправя.

Ако в младостта си не се бях избавил от алкохолната взаимозависимост, в този момент нямаше да водим този диалог.

Това, което другите мислят за мен, не е моя работа.

Аз мисля, че е значимо да внимаваме какво споделяме, какво вършим, по какъв начин го споделяме, на кого го споделяме. Мисля, че това е еволюция и че светът ще стане по-добър по този метод.

За да бъдеш най-хубавият е нужно да бъдеш лакомец.

Хората, които не четат, все едно са инвалиди.

Често бъркат пристрастеността и силата ми с яд.

Почти некадърен съм да неистина. Бих станал ужасяващ разузнавач.

Ако имахме право на едно предпочитание или пък различен живот, щях да си пожелая да съм Джон Ленън.

Свеждам глава пред всичко, което може да отклони детето от PlayStation или Gameboy. Това единствено по себе си е малко знамение.

С възрастта чувствам у себе си податливост към чудовищна еднообразност. С учудване слушам, че произнасям всичко това, което говореха моите родители в детството ми: „ Изчисти си стаята “, „ Не спори “, „ Измий съдовете “.

Винаги споделям на децата си: „ Днес може и да ме ненавиждате, само че след това ще ме обичате. “ Децата би трябвало да бъдат цивилизовани. Те имат една необуздана естествена полуда, и в случай че с нея нищо не се прави, когато станат на 22, ще дойдат при вас смачкани и ще ви попитат: „ Къде бяхте преди време, идиоти такива?! “

Не отивам на министър председатели, не навестявам празненства, не бленувам за Оскар-и. Не желая нищо от това. Не излизам. Просто вечерям вкъщи с децата си всяка вечер. Да си прочут е напълно друга специалност. Нямам силата за нея.

Реалити стратегиите за мен са музей на общественото разлагане.

Културно, политически… където и да погледнеш… Прочети вестник, влез в интернет… Светът ни е отишъл по дяволите!

като Сид Вишъс

в „ Истински романс “

като граф Дракула

като Бетовен

като Уинстън Чърчил

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР