Екранната химия между Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси се простира

...
Екранната химия между Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси се простира
Коментари Харесай

Да бъдеш другата жена в продължение на 27 години: Не намирах сили да го оставя

Екранната химия сред Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси се простира през 3 десетилетия и 9 кино лентата, в това число във филмите "Жена на годината " и "Познайте кой ще идва на вечеря ". Взаимоотношенията им отвън обсега на камерите обаче остава скрити от любопитните погледи. Силата на любовта им е голяма и взаимна, а двамата в никакъв случай не подписват брак и не заживяват дружно. Но дано да стартираме изначало.

Трудно е да кажем коя от двете звезди свети по-ярко.

 катрин хепбърн спенсър трейси Getty

Катрин Хютън Хепбърн е остроумна, самостоятелна и елегантна актриса с 60-годишна кариера, единствената носителка на 4 награди „ Оскар " за най-хубава женска роля “. През 1999 година е оповестена от Американския кино институт за най-голямата звезда измежду дамите на класическото кино в Холивуд.

Можем да съдим Спенсър Трейси, можем да подлагаме на критика моралните му полезности, само че никога не можем да дискредитираме приноса му за международното кино. Играе в 75 кино лентата в интервала от 1930 до 1967 година и е една от основните звезди на Златния век на Холивуд. Номиниран е за "Оскар " девет пъти и два пъти печели премия за най-хубава мъжка роля: за „ Храбрите капитани “ и за „ Градът на момчетата “. През 1999 година Американският кино институт включва Трейси под Номер-9 в класацията на най-големите мъжки звезди на класическото Холивудско кино.

 катрин хепбърн спенсър трейси Getty

Срещат се на снимачната площадка на "Жена на годината " през 1942 година, с цел да изиграят облиците на двама публицисти, които се влюбват и се страят да балансират персоналния си живот и кариерата. Трейси е на 41 години, а Хепбърн - на 34. Между тях пламва неудържимо привличане. Тъпли от хора бързат към киното, с цел да уловят дългите пронизващи взор сред двете звезди, които са по-красноречиви от която и да е имитация. Екранната им химия се демонстрира и в идващите 8 кино лентата, които снимат дружно.

Просто се разхождаха и сядаха на някоя скамейка. Държаха се за ръце и говореха. Никой не искаше да нарушава спокойствието им в техния дребен съкровен свят.

- Грейс Кели

Хепбърн се омъжва за предприемача Лудлоу Огдън Смит, само че се развежда през 1934-та. Трейси е женен от 1923-та за Луис Тредуел, от която има две деца – наследник, Джон Трейси (роден през 1924-та) и щерка, Луис Трейси (родена през 1932-та). Джон губи слуха си като бебе и това кара артиста да изпитва дълбока виновност за случилото се - упреква себе си, вярвайки, че това е Божие наказване за личните му грехове.

Спенсър е религиозен католик, тъй че разводът му с актуалната брачна половинка не е алтернатива. Живее най-вече в хотели и жилища чартърен, надалеч от фамилията си. Пази взаимоотношенията си с Катрин в загадка и в никакъв случай на показва обществено възприятията си към нея. Двамата живеят в обособени жилища, с цел да пазят достойнството на Луис. Не се появяват дружно в общественото пространство, с цел да не подхранват таблоидни хипотези. Е, огромна част от холивудския хайлайф обаче е изцяло наясно със обстановката.

 катрин хепбърн спенсър трейси Getty

Докато прави всичко допустимо, с цел да опази връзката си от стрелите на суровата действителност, Спенсър би трябвало да се бори и със своите вътрешни демони. Обременен е с католическо възприятие за виновност. Страда от тревога и бодърствуване, през по-голямата част от живота си се бори със зависимостта към алкохола. Единственото, което Хепбърн желае в този миг, е да го види благополучен, спокоен и преклонен:

Харесваше ми да го очаквам, да го чувам, да го храня, да работя за него. Опитвах се да не го тормозя... За мен беше наслаждение да го върша.

Докато се грижи за мъжа на живота си, Катрин продължава да е все по този начин отдадена на актьорската специалност. Работохолизмът ѝ частично съумява да разсее общественото шушукане зад тила ѝ. Тук е моментът е вметнем, че, с изключение на взаимоотношенията ѝ със фамилен мъж, в медиите се популяризира изказване, че е хомосексуална. Впрочем за Спенсър също се приказва, че има увлечения към неговия пол. Според някои те даже в никакъв случай не употребяват възприятията си и са просто другари, които споделят нетрадиционна за времето си полова ориентировка.

Когато здравето на артиста се утежнява през 60-те, Хепбърн изоставя кариерата си, с цел да се грижи за него и с цел да "не се усеща уединен и уязвим ". Двамата прекарват дружно последните му часове на този свят, макар че хубавицата не участва на погребението му в символ на почитание към неговото семейство. Катрин проговаря за връзката им чак след гибелта на Луис през 1983-та.

 катрин хепбърн спенсър трейси Getty

Години по-късно, когато по време на изявление питат какво я задържа до Трейси при неприятните условия през всичките тези години, Катрин дава отговор:

Наистина не знам. Единствено знам, че не намирах сили да го оставя. Прекарахме дружно 27 години, които за мен бяха чист извор на благополучие.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР