Екостандартите за автомобили в Китай са се подобрили драстично през

...
Екостандартите за автомобили в Китай са се подобрили драстично през
Коментари Харесай

Екостандартите за автомобили в Китай са се подобрили драстично през последните 5 години

Екостандартите за коли в Китай са се подобрили фрапантно през последните пет години, се споделя в отчет на Министерството на екологията и околната среда.

От 2013 до 2018 година излъчванията от нездравословни газове в страната са намалели с 11,1%, като в това време броят на колите е повишен с 32,7%, предава Радио " Китай ".

За последните 10 години Китай се оформи като най-големият в света производител и пазар на коли, само че предаваните от тях нездравословни газове се трансфораха в главен източник на замърсяване. По предварителни оценки на министерството общото количество замърсители през 2018 година е било 40,65 милиона тона, главната част от които идва от колите.

От 2013 година насам страната стяга непрекъснато ограниченията за надзор на замърсяването, в това число като покачва стандартите за нездравословните излъчвания, предизвиква създаването и потреблението на електрически автомобили и усъвършенства структурата на превоза. В 2018 година броят на колите в страната се е нараснал с 5,5% на годишна база до 327 милиона. За същия интервал електрическите автомобили и колите с нови енергийни източници са нарастнали със 70%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР