Екопарк Варна продължава традицията по честване на Тодоровден с конски

...
Екопарк Варна продължава традицията по честване на Тодоровден с конски
Коментари Харесай

Пищна празнична програма за Тодоровден ни събира в Екопарк Варна

Екопарк Варна продължава традицията по честване на Тодоровден с конски впрягове и богата фолклорна стратегия. Празникът се провежда взаимно с Община Варна.

Откриването на празника във Варна ще бъде на 23 март от 11:30 часа в Екопарка. Следвайки националните обичаи, ще отбележим Тодоровден с конкурс за най-красив конски впряг и обичайна кушия. Входът за събитието е свободен.

Подготвили сме кътове за хранене навън, лотария с награди и още доста изненади. За положителното въодушевление в празничната ни стратегия ще се включи фолклорен танцов отбор „ Варна “.

За да се насладим на хубостта и благородството на конете, жокеи от клубове по конна езда от конна база „ Виница “ ще показват вълнуваща проява по прескачане на трудности.

Тодоровден е църковен празник, честван в съботния ден от първата седмица на Великия пост. Църквата възпоменава паметта на Св. Теодор Тирон. Отбелязва се с тържествено удостояване на коня и надбягвания с коне – кушии. Оттам идва и другото му название – Конски Великден.

Екопарк Варна се намира в к.к. „ Св. св. Константин и Елена “. Вход откъм спирка „ Ботаническа градина “ на основния път за к.к. „ Златни Пясъци “.

Вход: свободен

Паркинг: 6,00 лева

Вход за участници: черен път откъм кв. Виница

23-ти март (събота) 2024 година от 11:30 часа
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР