Екоминистерството ще предложи на правителството да упълномощи ресорния министър Нено

...
Екоминистерството ще предложи на правителството да упълномощи ресорния министър Нено
Коментари Харесай

МОСВ предлага „Юлен” да плаща повече за Банско

Екоминистерството ще предложи на държавното управление да упълномощи отрасловия министър Нено Димов да договаря с концесионера на ски зона „ Банско” – „ Юлен”, като задачата е да се увеличи концесионното заплащане и да се прибавят в контракта други отговорности на концесионера.

Това разгласи самият Димов на изключителна конференция в Министерство на околната среда и водите, откакто през вчерашния ден основният прокурор Сотир Цацаров уточни в студиото на „ Шоуто на Слави”, че държавното обвиняване към този момент е дало мнението си по проблема с откритите нарушавания на концесионния контракт и ще вземе случая в свои ръце, в случай че способените институции не реагират.

В момента годишното заплащане по концесията е към 300 000 лв. и ще се търси опция то да се усили значително, означи министърът.
Главният прокурор се намеси в проблема " Пирин " (ОБЗОР) Сотир Цацаров предлага на премиера да промени концесионния контракт за ски-зона Банско и да следи компанията да съблюдава площта по съглашението
Министърът означи, че казусът с площта на концесията е по-сериозен, тъй като в самия концесионен контракт, подписан пред декември 2001 година от министър Долорес Арсенова, се загатват три територии с друга повърхност.
Димов уточни, че и трите площи са в идентична степен годни, тъй като са представени в един и същи член на документа.

„ Сега тези три площи би трябвало да бъдат сведени до фактическото предпочитание на концедента за територия от 99,55 хектара, което ще е по-сложно”, счита министърът. В момента концесионерът употребява към 165 хектара, сподели още Димов в отговор на журналистически въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР