Екоминистърът Асен Личев е утвърдил нови вътрешни правила за обработката

...
Екоминистърът Асен Личев е утвърдил нови вътрешни правила за обработката
Коментари Харесай

Нови правила за вноса, износа и трансграничния превоз на отпадъци

Екоминистърът Асен Личев е утвърдил нови вътрешни правила за обработката на заявките за вноса и износа на боклуци у нас и отвън страната, както и за преноса им към страни членки на Европейски Съюз и към трети страни, оповестиха от ведомството в четвъртък.

Целта е да няма закъснение по издаване на единодушия или покачване на възражения по известия за трансграничен транспорт на боклуци. Такова действително бе позволено с въвеждането през юли 2020 година на административно усложнена процедура, което е довело до неспособност за съблюдаване на периодите за транспортите на боклуци, регламентирани в Регламент (ЕО) №1013/2006 и Закона за ръководство на отпадъците, показва се в известието.

Сега се чака да се усъвършенстват периодите за издаване на решения и понижаване на административната тежест. Вече няма да се организират съвещания на комисия, което в допълнение забавяше разглеждането на документите и издаването на решенията.

Процедурата ще се реализира в действен порядък по е-поща от дирекция " Управление на отпадъците и запазване на почвите ", дирекция " Правна " и дирекция " Национален координационен център " и ще приключва с отчет с рекомендации към отрасловия заместник-министър за даване на единодушие или покачване на несъгласие в сходство с европейския правилник, допълват от Министерството на околната среда и водите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР