Еколозите в Стара Загора се сблъскаха с нашествие на особен

...
Еколозите в Стара Загора се сблъскаха с нашествие на особен
Коментари Харесай

Опасна гадост налази дърветата в България

Еколозите в Стара Загора се сблъскаха с настъпление на необикновен вид гъсеници. В ефира на bTV доктор Искрен Станилов, ветеринар и еколог, дава повече информация за насекомите.

„ Боровата процесионка създава рисков протеин, който се намира в нейните власинки. Едната от заплахите е директният контакт, другата е, че еволюционно гъсеница отделя тези власинки, които могат да бъдат над половин милион на единица гъсеница. Благодарение на този способ тя се защищава от вредители “.

Ветеринарът изяснява, че едно от местата, на които се намират такива инсекти, са техните гнезда. „ Още предходната година през октомври обработихме към 400 декара. Следващото деяние ще бъде механичното унищожаване на пашкулите. Следващият стадий е слагането на феромонни клопки, а през октомври още веднъж ще бъде направено напръскване “, разяснява Радостин Танев, зам.кмет на община Стара Загора.

Няма директна и директна заплаха, в случай че хората се приближат до сходни гнезда. Но в случай че това се случи, би трябвало да потърсят лекарска помощ, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР