Еколози нахлуха в една от най-големите мини за въглища в

...
Еколози нахлуха в една от най-големите мини за въглища в
Коментари Харесай

Еколози нахлуха в една от най-големите мини за въглища в света

Еколози нахлуха в една от най-големите мини за въглища в света. Протестът им е против добива и използването на лигнитни въглища в Германия. Този тип гориво е един от най- нездравословните източници на сила, от позиция на екологията.

Няколко от най-големите природозащитни организации като „ Грийнпийс” и „ Петъци за бъдеще” бяха измежду уредниците на нахлуването.

Полицията заяви, че е знаела за акцията, само че мината „ Гарцвайлер” е дълга 90 км и всички чиновници на реда в региона не биха били задоволителни, с цел да я отделят.

„ Трябваше да покрием повърхност от над 600 кв. км. С разполагането на служителите на реда даже не се опитахме да реализираме такава невъзможна задача. Сложихме ги на основни места. Беше ясно, че ще има пролуки, а протестиращите това и търсеха”, разяснява представителят на полицията в Аахен Андреас Мюлер.

Операторът на въглищната мина назова дейностите на еколозите „ неприемливи” и „ доста опасни”. Според медии, общо към 1000 души са пробили загражденията и полицейските кордони и са съумели да спрат работата на обекта.

„ Тези демонстрации са ненужни. Нашата компания не се пробва да блокира прекъсването на използването на въглища, както ни упрекват. От 2012-та сме понижили изпускания въглероден двуокис с 34 %. Покажете ми различен в Европа, който е толкоз ефективен.”, уточни Гуидо Щефен, представител на компания RWE.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР