Екологията вече е в основата на автомобилната индустрия. Ежедневните теми

...
Екологията вече е в основата на автомобилната индустрия. Ежедневните теми
Коментари Харесай

Lina е биоразградима, конструирана от захарно цвекло и лен

Екологията към този момент е в основата на автомобилната промишленост. Ежедневните тематики по въпроса към този момент доминират в новините, свързани с автомобилостроенето. Но нито еколози, нито политици ще могат да предявят искания към студентите от университета в Айндховен.

В рамките на план за основаване на екологично чисто транспортно средство те вършат този автомобил, чиято структура на процедура е съвсем напълно биоразградима. Това е по този начин, тъй като градивните материали са били захарно цвекло и лен.

Единствените детайли от структурата на Lina, при които студентите е трябвало да прибягнат до стандартни първични материали, са били колелата, моторът, батерията и окачването. Моторът, естествено, е електрически. Той може да форсира свръх лекия (310 кг) захарен автомобил с четирима пасажери на борда до 80 км/ч.

Интериорът и шасито са конструирани от композитен материал, в който необятно приложение намира ленът. От биопластмаса, създадена на основата на захарно цвекло, са направени панелите на купето, а носещите структури – от лен.

Проблемът на Lina е сигурността. Това е по този начин, тъй като панелите от биораградими артикули не се огъват (подобно на метала), а напряко се чупят и не гълтам генерираните при конфликт сили.

Това студентско упражнение ще си остане на етапа първообраз, само че няма да е изненада, в случай че в бъдеще някой производител не реши да употребява сходни материали в серийното произвеждане.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Гигазаводът на Tesla към този момент създава повече от всеки различен

UBS планува 30% дял на електрическите автомобили в Европа към 2025 година

Рекорден брой изложители и над 200 експоната на Автомобилен салон София’17
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР