Екологична такса до 3000 евро за вносни автомобили е предвидена

...
Екологична такса до 3000 евро за вносни автомобили е предвидена
Коментари Харесай

Извънредна екологична такса до 3000 евро за внос на автомобили с Евро 4 в Гърция

Екологична такса до 3000 евро за вносни коли е планувана в изменение на законопроект на Министерството на финансите, импортиран в Народното събрание.

Изменението планува, че в допълнение към таксата за регистрация, изключителна екологична такса от 3000 евро ще се постанова върху импортираните използвани коли, които дават отговор на вградените европейски стандарти за излъчвания Евро 4.

За вносни транспортни средства, които дават отговор на градивните спецификации на европейските стандарти за излъчвания Euro 5a и Euro 5b ще се постанова такса от 1000 евро.

Отпада задължението за заплащане на екологична такса за коли, които дават отговор на европейските емисионни стандарти Euro 5b, които са в развой на произвеждане, за които е подадена декларация за импорт.

Забранява се класифицирането на транспортни средства, които дават отговор на европейските стандарти за излъчвания Euro 3, 2 и 1 или в случай че не дават отговор на европейските стандарти за излъчвания на стандартната технология и за които излъчванията на въглероден диоксид не са потвърдени.

Изключени от това са леките коли над 30 години, които се квалифицират извънредно като транспортни средства от исторически интерес.

От заплащането на екологична такса се освобождават още леки или товарни коли Euro 5b, които имат декларация за идване на транспортно средство или заявления за импорт, които са били платени до датата на издание на съответното изменение.

Съответната корекция бе импортирана късно през нощта в понеделник, 7 февруари 2022 година и е включена в законопроект на Министерството на финансите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР