Екологична катастрофа – така жителите на Одеса описват случилото след

...
Екологична катастрофа – така жителите на Одеса описват случилото след
Коментари Харесай

„Гробище за боклуци и трупове“: Как изглеждат плажовете в Одеса преди и след взрива на „Нова Каховка“

Екологична злополука – по този начин жителите на Одеса разказват случилото след гърмежа на язовира „ Нова Каховка “. Водите на река Днепър, която се влива в Черно море трансформират крайбрежията на Одеса в „ гробище за отпадъци и трупове “.

Снимка: EPA/Reuters

Преди дни локалните управляващи постановиха цялостна възбрана върху плуването и потреблението на плажовете .

Кадри от плажовете демонстрират картината преди и след.

В централата на Организация на обединените нации Русия беше подложена на критика, че блокира филантропичната помощ, изпращана към местата най-засегнати от наводненията.

Снимка: EPA/Reuters

Разследването

Според събраните досега доказателства язовир „ Нова Каховка “ е бил опустошен от детонация, проведена от Русия, твърди изданието „ Ню Йорк таймс “.

Министерство на здравеопазването в Украйна оповестява за нараснала микробиологична интензивност по повърхността на черноморската вода

Цитирайки инженери и специалисти по експлозивите, вестникът написа, че са открити доказателства за експлозив в кулоар, който минава през основата на язовирната стена.

Снимка: EPA/Reuters

„ Това изрично потвърждава, че язовирът е взривен от страната, която държи контрола над него сега – Русия “, написа NYT.

Охлаждащото езеро се употребява за предотвратяване на шестте реактора на централата от евентуално прегряване

В същото време не престават обвиняванията от страна на Москва, че язовирът е взривен от украинска страна, с цел да се отвлече вниманието на армията от контраофанзивата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР