Екологичен празник в ДГ № 8 Вечерница“ се проведе вчера

...
Екологичен празник в ДГ № 8 Вечерница“ се проведе вчера
Коментари Харесай

Дни преди старта на „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ малчуганите от ДГ №8 „Вечерница“ дадоха добрия пример и почистиха дворното пространство на детското заведение

Екологичен празник в ДГ № 8 „ Вечерница “ се организира през вчерашния ден в двора на детското заведение.

Събитието бе част от план „ Аз обичам природата “ и акцията на Община Благоевград „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “. Зелената самодейност вкарва децата в света на природата като място за игра и им дава познания за редица екологични процеси, протичащите в околната среда, както и възпитава децата на отговорност към природата и нейната отбрана. С сходни събития малчуганите основават привички и полезности, които построяват едно екосъобразно държание и дейности, допринасящи за предпазване на природата.

С организацията и провеждането на екологичния празник ръководителите на детската градина целят да се увеличи екологичната просвета на децата в духа на актуалните морални правила, които са естествено вплетени в ежедневния образователно-възпитателен развой в детското заведение.

Финалът на екологичния празник бе подложен с музикално-танцова стратегия и бяха пуснати балони с обръщение „ Пазете природата чиста “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР