Екокреативен лагер Екологичен остров“ ще проведат в Професионалната гимназия по

...
Екокреативен лагер Екологичен остров“ ще проведат в Професионалната гимназия по
Коментари Харесай

Лагер „Екологичен остров” събира участници от 10 училища във Великотърновска област

Екокреативен лагер „ Екологичен остров “ ще проведат в Професионалната гимназия по туризъм „ Д-р Васил Берон “ във Велико Търново на 19 октомври от 13,45 часа.
Екокреативният лагер е самодейността, с която Гимназията по туризъм завоюва финансиране в Националния конкурс „ Мими Праматарова “ за учебни планове на тематика „ Климатът и аз “, проведен от Националния поверителен екофонд.

В изобретателния лагер ще вземат участие възпитаници и учители от 10 съществени учебни заведения от Великотърновска област. Всяко учебно заведение ще бъде показано от екип /един преподавател и двама ученици/. Целта на „ Екологичен остров “ е да се добавят и надградят познанията на учениците за съхранението и възобновяване на някои застрашени билки посредством създаване на колекция от тях. Посредством официално и неофициално обучение ще се образува вярното държание на младежите за изложение на личното им отношение към решаването на екологичния проблем.

Екокреативният лагер ще има два панела – научен и изследователска част. В теоретичния панел учениците и учителите ще бъдат разграничени, а и в изследователската част ще работят в екип.

В теоретичния панел възпитаници от ПГ по туризъм „ Д-р Васил Берон “ ще срещнат връстниците си с типовете застрашени и уязвими лечебни растения във Великотърновска област и благоприятни условия за възобновяване им в природата; с инструкциите на експертите от БАН-ИБЕИ за развъждането на застрашени и уязвими лечебни растения – ехинацея, мурсалски чай, дилянка, анасонов лопен и други Експерт от Регионалното ръководство на образованието в Старата столица ще запознае учителите с Наредба №13/21.09.2016 за гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното обучение. Разделени в екипи, учителите ще разработят абстрактен вид на урок, обвързван с екологичното обучение, по определена от екипа тематика. Темите са „ Здравословен метод на живот “; „ Пазя и запазвам природата “; „ Климатът и аз “.

В изследователска част учебните екипи ще засаждат семена ехинацея, мурсалски чай, дилянка, анасонов лопен и други Всеки екип получава саксиите със засетите от него семена, за развъждането им и засяването в градинката на учебното заведение или друго уместно място.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР