Екокатастрофа заплашва девет общини в област Бургас заради проблеми с

...
Екокатастрофа заплашва девет общини в област Бургас заради проблеми с
Коментари Харесай

Екокатастрофа заплашва девет общини в област Бургас заради наводненото депо за отпадъци край село Братово

Екокатастрофа заплашва девет общини в област Бургас поради проблеми с районното хранилище за боклуци край село Братово. То също беше наводнено от огромните дъждове. На инспекция там сега е министърът на околната среда и водите Нено Димов
Дъждът над Бургас се завърна през днешния ден и разкри заплахата отпадъците на депото, което обслужва девет общини в района, да прелее поради проблеми с дренажната система. Министър Димов дойде малко преди 15.00 часа дружно с кметовете на Бургас Димитър Николов и на Камено Жельо Вардунски , с цел да създадат инспекция на място на една от пропадналите насипи на депото, която поради бързата реакция на община Бургас е възобновена, само че към момента има заплаха.
По-рано през днешния ден репортерска инспекция на БНР в бургаския квартал " Долно Езерово ", за който имаше информация, че няколко къщи са наводнени, откри, че проблемите са отстранени  - даже да е имало къщи в ниската част на квартала, до които е стигнала водата, са взети ограничения.
Продължава издирването и на изчезналата дамата от село Черни връх. Областният шеф на Бургас Вълчо Чолаков удостовери, че се работи по съответна диря, само че към този момент няма повече информация. Междувременно положението на нейният брачен партньор се усъвършенства. Направена му е бронхоскопия и от дробовете му е отстранена калта, само че положението му остава сериозно. Частичното бедствено състояние в региона остава в действие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР