Екоинспекцията във Варна извършва проверка на плажа в Шкорпиловци, където

...
Екоинспекцията във Варна извършва проверка на плажа в Шкорпиловци, където
Коментари Харесай

Нов сигнал за дейности върху дюни по черноморието

Екоинспекцията във Варна прави инспекция на плажа в Шкорпиловци, където се строи плажен бар. В момента съставлява железна структура с 6 бетонни стълба, служещи за основи, които са сложени на пясъка. Съоръжението е в непосредствена непосредственост до водата, а край него, има дюни.

Снимка: btvnovinite.bg

Съоръжението изниква на плажа преди дни и притегля вниманието на хората в региона. По пясъка край мястото има следи от тежка техника.
Повдигнаха обвинявания на двама за унищожените дюни до „ Смокиня ” Третият арестуван – 18-годишен възпитаник, който е бил в багера, не е измамен под отговорност
Янаки Парушев, представител на концесионера, твърди че не се разкопават дюните. " Дюните са ей там. Ако ги разкопаем тях това е различен въпрос ", споделя той.

Снимка: btvnovinite.bg

Представителят на концесионера на плажа изясни, че имат всички разрешителни. В утвърдената скица за концесията имало 6 точки за разполагането на обекти, а това било една от тях.

" Ще има бар плот там и нищо повече. Ние си го слагаме. Ще има избавителни постове тук. Имаме тъкмо тук точка за заведение. Имаме позволение за слагане. Как ще го сложим, в случай че не изкопаем да сложим тези неща. Нито изливаме бетон, нито нищо ", твърди още Янаки Парушев, представител на концесионера.
Еднаква санкция и за хавлия, и за джип върху дюни Глобите са от 1000 до 3000 лева
Тази заран чиновници на екоинспекцията направиха инспекция на място. От Регионална инспекция за опазване на околната среда ще оповестят резултатите от инспекцията по-късно денем.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР