Екоинспекцията хвана трима нарушители в резерват Сребърна. Те са извършвали

...
Екоинспекцията хвана трима нарушители в резерват Сребърна. Те са извършвали
Коментари Харесай

Екоинспекцията хвана трима нарушители в резерват Сребърна

Екоинспекцията хвана трима извършители в резерват " Сребърна ".

Те са правили нерегламентирани действия в предпазената територия. Регионална инспекция за опазване на околната среда им е съставила актове. Два от тях са за осъществяване на любителски лов на риба на нерегламентирано място.

Съгласно Плана за ръководство на предпазената територия има избрани четири местности, в които феновете могат да упражняват това занятие, показват от екоинспекцията. Това са местностите " Пристана ", " Канаричката ", брега на езерото по границата със село Сребърна и сектора от брега на река Дунав, западно от Западния противопожрен път.

Третият акт е за бракониерски лов на риба с мрежи. Нарушението е било открито още през лятото, само че се е водило досъдебно произвеждане, което към този момент е прекъснато.

Предстои да се издадат наказателни постановления. Законът за предпазените територии планува глoби за маловажни случаи в размер от 5 до 100 лева, а за немаловажни - от 500 до 5000 лева за физически лица.

В резерват " Сребърна " изрично е неразрешено осъществяването на лов на риба благодарение на плавателни съдове и мрежи, припомнят от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР