Екоинспекцията е помогнала на щъркелче да се върне в гнездото

...
Екоинспекцията е помогнала на щъркелче да се върне в гнездото
Коментари Харесай

Спасиха щъркелче в село Божичен

Екоинспекцията е помогнала на щъркелче да се върне в гнездото си

Това е станало по сигнал на жител, чиято майка е разкрила вечерта птицата на земята край къщата си в село Божичен, оповестява.

„ Въпреки, че работният ден беше завършил, оставих известие на зеления телефон към Регионална инспекция за опазване на околната среда. Двадесетина минути по-късно ми се обадиха. Обясних обстановката и господинът пое ангажимент казусът да бъде решен. На идващия ден преди обяд се е обадил на майка ми, която му е споделила, че избира щъркелчето да бъде върнато в гнездото, вместо да се изпраща в центъра в Стара Загора. Г-н Венелин Скарлатов е реагирал доста вежливо и позитивно, след което се е обадил за вишка на Енергото, които са се отзовали незабавно, и сега щъркелчето е към този момент при родителите си ", показа русенецът Бранимир Динков.

"Какво да кажа? Искам да пребивавам в свят в който се случват единствено такива неща! Изразявам голяма признателност към всички, които не „ махнаха с ръка “, а помогнаха на животинката и демонстрираха това, което назоваваме Човещина! “, добави господин Динков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР