Екоинициатива на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие

...
Екоинициатива на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие
Коментари Харесай

Инициатива Шише върни - книга си вземи във Варна

Екоинициатива на Обществения център за околна среда и стабилно развиване приканва варненци да предадат за преработване празни флакони от парфюми или медикаменти. Те ще бъда модифицирани в завода за стъкло в Белослав до дребни шишенца за домашно приготвена паста за зъби и натурална козметика.

Всеки петък офисът на екологичната организация е място за разнообразни начинания. А участниците получават награди.
За да подтикваме хората да носят повече шишета, взехме решение да им подаряваме книга, която е втора ръка, само че е пък скъпа. Има шедьоври на класическата литература - българска и международна, тъй че против едно левче могат да си обогатят библиотеката.
Целта на самодейността " Шише върни - книга си вземи " е да подтиква жителите на града да разделят и оползотворяват отпадъците.
От завода за преправка на стъкло в Белослав дадоха обещание безплатно да преработват тези стъклени шишета, които по принцип отиват на сметището.
Към екологичната организация има работилници за произвеждане на натурална козметика, която ще бъде продавана. Със събраните средства ще се финансира непрекъснатата акция за разделно събиране на хартия " Лист по лист ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР