Екоактивистки атакуваха днес ръководителя на авиокомпанията Райън еър Майкъл О`Лиъри

...
Екоактивистки атакуваха днес ръководителя на авиокомпанията Райън еър Майкъл О`Лиъри
Коментари Харесай

Екоактивисти нападнаха с торта шефа на известна авиокомпания ВИДЕО

Екоактивистки нападнаха през днешния ден ръководителя на самолетната компания " Райън еър " Майкъл О`Лиъри с крем торти пред главната постройка на Европейската комисия в Брюксел, съобщи Ройтерс. Целта на офанзивата е да бъде изразен митинг против въглеродните излъчвания на самолетната компания.

" Спрете замърсяването ", изкрещя екоактивистка, откакто удари О`Лиъри в лицето с крем торта, до момента в който той се готвеше да се снима с картонено изображение в цялостен растеж на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Втора активистка го удари по тила, още веднъж с крем торта. Двете активистки не се показаха и не споделиха дали са представителки на съответна организация.



" Райън еър " е най-голямата самолетна компания в Европа по брой на пасажерите и в този момент транспортира над 20% повече пасажери, в сравнение с в интервала преди коронавирусната пандемия, отбелязва Ройтерс.  Според основания в Брюксел умствен концерн " Транспорт и околна среда " (Transport & Environment) самолетите на " Райън еър " предходната година са отделили 13,3 милиона тона въглероден диоксид, което значи, че " Райън еър " е най-големият замърсител измежду самолетните компании.

" Райън еър " споделя, че е една от най-ефективните самолетни компании в света поради огромния брой хора, които транспортира със самолетите си, и заради обстоятелството, че броят на незаетите места в самолетите ѝ е дребен. " Единственото нещо, за което желая да се оплача, е, че кремът беше неестествен и не беше апетитен ", сподели на конференция О`Лиъри по отношение на офанзивата с крем торти.

Целта на визитата на О`Лиъри в Брюксел е да връчи на Фон дер Лайен петиция с 1,5 милиона подписа, в която е изложено искане за позволение самолети да могат да минават през френското въздушно пространство по време на стачките на френските авиодиспечери.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР