Екоактивистката-тийнейджър Грета Тунберг пристигна в Ню Йорк след 13-дневно прекосяване

...
Екоактивистката-тийнейджър Грета Тунберг пристигна в Ню Йорк след 13-дневно прекосяване
Коментари Харесай

Грета Тунберг акостира в Ню Йорк

Екоактивистката-тийнейджър Грета Тунберг дойде в Ню Йорк след 13-дневно пресичане на Атлантическия океан. Поводът за пътешествието е желанието й да взе участие през септември на срещата на Организация на обединените нации, отдадена на климатичните промени.

 © БГНЕС
16-годишната Грета Тунберг беше посрещната с аплодисменти и песни, моменти откакто дебаркира на яхтеното пристанище в Манхатън. Пътешествието на Грета стартира на 14-ти август от британския крайбрежен град Плимът и лиши малко под две седмици. Вместо да прекоси Атлантическия океан по въздух младата защитничка на околната среда избра да го направи по природосъобразен метод. Тя отплава със специфична 18-метрова електрическа яхта, снабдена със слънчеви панели и подводни турбини.
Грета Тунберг - екоактивитска: Странно е. Всички ме питат какво ми е мнението за Доналд Тръмп. Никой не може да го убеди за действителна заплаха от световното стопляне. Затова не мисля, че аз съм тази, която може да го направи. Вместо това ще се концентрирам върху повишение на осведомеността, с цел да могат всички хората да осъзнаят какви са следствията от смяната на климата.
Миналата година шведската тийнейджърка притегли вниманието на интернационалната общественост и се трансформира в образец за подражателство на хиляди младежи по света, откакто избра да стачкува против бездействието на политиците по отношение на околната среда, вместо да върви на учебно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР