Екоактивисти проникнаха тази сутрин на летишето в Мюнхен и блокираха

...
Екоактивисти проникнаха тази сутрин на летишето в Мюнхен и блокираха
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха трафика на летището в Мюнхен

Екоактивисти проникнаха тази заран на летишето в Мюнхен и блокираха въздушния трафик. 60 полета бяха анулирани, а осем протестиращи са задържани.

Активисти от екодвижението „ Последното потомство “ блокираха въздушния трафик на летището в Мюнхен тази заран и провокираха забавяне и анулация на близо 60 полета. Активистите проникнаха на територията на летището рано сутринта и се залепиха на пътеките за рулиране до пистите.

Според представител на летището, в началото са били наранени единствено плануваните кацания в Мюнхен от пет часа сутринта, защото излитанията са позволени едвам от шест часа. Приближаващите се самолети са били пренасочени към други летища. Летището в началото е било изцяло затворено от съображения за сигурност. Нормализирането на трафика през днешния ден може да отнеме известно време. Планирани за през днешния ден са общо малко под 1000 излитания и кацания. Пътниците, които са резервирали полет за събота, за всеки случай би трябвало да се свържат с самолетната компания си. Днес стартира къса почивка за Петдесетница в цяла Германия и трафикът на летищата е огромен.

Екоактивистите подлагат на критика, че авиоиндустрията се субсидира от страната, като не заплаща Данък добавена стойност. Те приканват политиците да подхващат по-решителни дейности в битката с изменението на климата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР