Екоактивисти, подкрепящи инициативата Just Stop Oil, размазаха две шоколадови торти

...
Екоактивисти, подкрепящи инициативата Just Stop Oil, размазаха две шоколадови торти
Коментари Харесай

Екоактивисти атакуваха с торти восъчния крал Чарлз III


Екоактивисти, подкрепящи самодейността Just Stop Oil, размазаха две шоколадови торти в лицето на восъчната фигура на новия крал на Англия в музея " Мадам Тюсо " в Лондон, оповестяват английски медии. Призивът им е бил английското държавно управление да спре потреблението на нефт и да се откаже от издаването на лицензи за добива му.

Видеозаписът от акцията е оповестен в микроблога на плана и набира известност в обществените мрежи. Там са посочени и имената на участниците в него, единият от които е 29-годишен художник-декоратор.

На 14 октомври две девойки заляха с доматена чорба " Слънчогледите " на Ван Гог в Националната изложба в Лондон, а на 23 октомври екоактивисти изцапаха " Купите сено " на Клод Моне с картофено пюре в музея в Потсдам. Наскоро екоактивисти блокираха Аби Роуд в Лондон при известната пешеходна пътека, където е направена емблематичната фотография на " Бийтълс ", напомня " Фокус ".

Идеята на акцията Just Stop Oil е да принуди държавните управления да се откажат от петрола и по този метод да предотвратят климатична злополука. Активистите изясняват офанзивите против творби на изкуството с обстоятелството, че когато се случи злополучие и храната стане нищожна, картините ще изгубят цялата си стойност. Възприемат себе си като представители на последното потомство, което може да спре идното злополучие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР