Екоактивист и студент по лесовъдство от Гана постави нов световен

...
Екоактивист и студент по лесовъдство от Гана постави нов световен
Коментари Харесай

Активист от Гана прегърна над 1100 дървета за час, за да постави рекорд

Екоактивист и студент по лесовъдство от Гана сложи нов международен връх за най-вече прегърнати дървета в границите на един час . 29-годишният Абубакар Тахиру е прегърнал общо 1123 дървета или средно съвсем 19 на минута, регистрираха от Рекордите на Гинес.

Абубакар е израснал във фермерска общественост в Тепа, Гана , където е развил мощен интерес към природата и нейното запазване . След довеждане докрай на бакалавърската си степен по горско стопанство в един от най-хубавите университети в Гана, той се е преместил в Алабама предходната година, с цел да стартира магистърска степен по горско стопанство в Auburn University.

Неговият опит за връх се е провел в Националната гора „ Тъскиги “ , която е една от четирите национални гори в богатия на дървен материал щат Алабама. За задачите на този запис студентът е трябвало да увие и двете си ръце към дървото в тясна прегръдка . Нито едно дърво не е можело да бъде прегръщано повече от един път и не е трябвало да се нанасят вреди по нито един дървесен тип. В противоположен случай опитът е щял да се дисквалифицира.

Според Абубакар най-трудната част от опита за връх е била напредването му сред дърветата, като в същото време всяка прегръдка е трябвало да дава отговор на желаните стандарти . Той е открил и че повтарящото се прегръщане е много уморително. Поставянето на върха е било затруднено и от обстоятелството, че младият мъж е постел за Рамадан и надлежно не е можел да пие вода .

„ Невъзможността да се пие вода през целия опит представляваше доста предизвикателство, изключително като се има поради физическото натоварване. Същевременно се оказа потребно по някакъв метод, защото нямаше потребност да върша водни паузи, което ми разреши да продължа опита без спиране от началото до края “, сподели Абубакар.

Със приблизително една прегръдка на всеки 3 секунди , Абубакар елементарно надмина минималното условие от 700 , с цел да стане първият собственик на този връх.

„ Постигането на този международен връх е необикновено възнаграждаващо. /…/ Това е важен жест, с цел да подчертаем решаващата роля на дърветата в нашата екосистема и неотложната нужда от запазване на околната среда “, сподели той.

След като сложи този международен връх, Абубакар в този момент възнамерява да задълбочи присъединяване си в горското стопанство , като работи върху създаването на устойчиви практики и като си сътрудничи с екологични организации за поощряване на устойчиви планове.

„ За мен е значимо да въодушевявам младежите в Гана, изключително тези от по-малко привилегировани общности като тази, в която съм израснал, като им демонстрирам, че е допустимо да се повдигнат над провокациите и да окажат доста въздействие “ , съобщи още Абубакар.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР