Еко конкурс за ученици до 10-годишна възраст по повод Европейската

...
Еко конкурс за ученици до 10-годишна възраст по повод Европейската
Коментари Харесай

Eко конкурс „По-малко отпадъци, повече красота” за ученици до 10 г. обявиха в Пловдив

Еко конкурс за възпитаници до 10-годишна възраст във връзка Европейската седмица за понижаване на отпадъците оповестиха в Пловдив Регионалният природонаучен музей и кметството на 85-хилядния регион „ Централен ”. Крайният период за присъединяване в състезанието на тематика „ По-малко боклуци, повече хубост ” е 24 ноември.

В рамките на състезанието, който е под егидата на кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов, всеки един възпитаник от Пловдив на възраст до 10 години изготвя произведение на изкуството от екологичен или рециклируем материал – бижу, мебел, сувенир, макет. Рисунки няма да бъдат допускани до присъединяване, прецизираха уредниците на еко състезанието, чиято цел е всеки един младеж на възраст до 10 години да показа своето виждане за това по какъв начин околната среда може да бъде едно по-красиво и подредено място. „ Централен “ е регионът в Пловдив с най-вече население и предпоставки за струпване на боклуци. Убеден съм, че децата могат да стимулират нас възрастните за това да сме по-разумни в отношението си към околната среда – въпреки всичко това е средата, в която всички живеем “, споделя районният кмет Георги Стаменов.

Наградите се състоят в присъединяване в галерия в Регионалния природонаучен музей – Пловдив, посещаване на експозициите и на прожекция в музея. Най-креативната творба ще получи премия от кмета на региона в границите на разкриване на изложбата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР