“EKO 24 часа на България“, част от Европейския картинг шампионат

...
“EKO 24 часа на България“, част от Европейския картинг шампионат
Коментари Харесай

230 пилоти се бориха за победата в “EKO 24 часа на България“

“EKO 24 часа на България “, част от Европейския картинг шампионат по устойчивост, приключи петото си издание на картинг пистата в Хасково. Състезанието събра 230 участници от 14 народи, които финишираха след 24-часова оспорвана конкуренция и нощно каране при дъждовни условия. “EKO 24 часа на България ” предизвика още веднъж мощен интерес и сътвори вълнуващи страсти за състезателите и публиката. Този път надпреварата включваше три категории: про, голд и силвър.

Точно след 1 440 минути непрекъснато каране, изпълнено с висок адреналин и хъс за победа, първи финалната линия пресече още веднъж френският тим на MRK Pro, който навъртя цели 1466 обиколки и измина близо 1700км. След 24-часова битка за успеха и на едвам 19 секунди зад първенците в категория Pro, се класира френският тим с българско присъединяване в лицето на водача Георги Ванков – Selestat Kart Indoor. Бронзовите медали останаха за водачите от немския тим на PF Racing. 

В категория Gold на почетната стълбичка бе окупирана единствено от белгийски тимове. Победител стана тимът на LDB Racing Team, втората позиция бе за тима на Panthaa Racing Team, а на трето място се класира BF 1 Motorsport Racing Team. 

В категория Silver, най-новата категория в надпреварата, първи се класира тимът на „ Еко и другари “ след доста оспорвана борба с младия тим на SKR Junior 1, който бе формиран напълно от млади водачи на възраст сред 12-14 години. Третата позиция в категорията бе заета от тима на Scuderia Sbinalla, безспорни дебютанти в дисциплината.

По традиция и тази година против професионалните картинг състезатели се изправи и „ Отбор на звездите “. Звездният тим сподели същински състезателен дух, хъс за победа и единодушие за идеята, в помощ на дребния Гого. За поредна година уредниците поддържаха благотворителна идея — лекуването на дребни Гого от Хасково. Те предоставиха част от средствата, събрани от таксите за присъединяване в надпреварата.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР