Екиуифакс (Equifax) 2017, Мариот (Marriott) 2018, Кепитал уан (Capital One)

...
Екиуифакс (Equifax) 2017, Мариот (Marriott) 2018, Кепитал уан (Capital One)
Коментари Харесай

Кражбата на самоличност има болезнени последици

" Екиуифакс " (Equifax) 2017, " Мариот " (Marriott) 2018, " Кепитал уан " (Capital One) 2019.

Пробивите в бази данни посредством хакерски офанзиви са стресиращо нормални в наши дни и персонални детайлности за вас могат да доведат до кражба на еднаквост, като кандидатстване за заем или кредитна карта от ваше име. Трудно е обаче виновността да бъде приписана на съответно навлизане, защото най-умелите нарушители комбинират данни от многочислени офанзиви, с цел да се показват по-убедително за вас.

" Ето за какво измамата може да съставлява прочувствен проблем ", сподели Кайл Марчини, експерт по справяне с измами във финансовата изследователска група " Джавелин " (Javelin). " Сполетява ни като гръм от ясно небе и няма метод да разберем от кое място е пристигнала или какво е трябвало да създадем, с цел да я предотвратим ".

Макар че броят на записаните пробиви леко е понижен предходната година до 1244, съгласно неправителствения Ресурсен център за кражбите на идентичност (Identity Theft Resource Center), общият брой на изтеклите документи се е нараснал повече от два пъти до 447 милиона. Това свидетелства, че хакерите се концентрират върху по-големи организации с по-големи заплащания. Числата за предходната година включват навлизане в персонални данни за към 383 милиона посетители на хотелите " Мариот ", за което проверяващите подозират китайското държавно управление.

Криминални банди постоянно купуват масиви от персонални данни, добити посредством многократни хакерски офанзиви, с цел да правят измами. Идеята е да се събере задоволително информация, с цел да се премине сполучливо през инспекциите на самоличността и достоверността, прилагани от банките и други институции. Една база данни с вашия социалноосигурителен номер може да съдържа ваш остарял адрес, само че хакерите просто могат да вметнат сегашния от по-актуална база данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР