Екипите по сертифициране на МЕУ ще работят извънредно и ще

...
Екипите по сертифициране на МЕУ ще работят извънредно и ще
Коментари Харесай

Йоловски започва работа по удостоверяване на машините, този път ще се подпише лично

" Екипите по узаконяване на МЕУ ще работят изключително и ще повторят към този момент осъществени процедури по засвидетелствуване, които бяха подписани в период преди първия тур от делегирания от министъра отговорник за процеса - зам.-министър Михаил Стойнов. В края на новата процедура, с цел да се избегнат всевъзможни опасности за повторна анулация на машинния избор, подписа си ще постави министърът на електронното ръководство Александър Йоловски ", прибавят от ведомството. 

" Всяка стъпка от новата процедура ще бъде документирана. МЕУ ще изиска през днешния ден от Централната изборна комисия (ЦИК) позволение за цялостна гласност и бистрота на всички стъпки от процеса по засвидетелствуване, които се извършват от министерството ", показват още от Министерството на електронното ръководство. 

Министърът на електронното ръководство кани представители на Държавна организация " Национална сигурност ", на партиите, обединенията и инициативните комитети, регистрирани за присъединяване в изборите, на неправителствените организации, регистрирани наблюдаващи на съответния тип избор, както и на Българската академия на науките да следят всяка стъпка от процеса. Те ще получат достъп до цялата информация по реда, избран от ЦИК.

От ЦИК казаха по-рано, че чакат министърът на електронното ръководство да осведоми комисията какви дейности ще предприеме по привеждане в сходство със закона на процедурата, без съществуването на която не може да се организира машинно гласоподаване на втори тур.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР