Eкипите от Формула 1, служителите на ФИА и Либърти Медия ...

Eкипите от Формула 1, служителите на ФИА и Либърти Медия

Сериозни ограничения за облеклото на жени и мъже на Гран при на Саудитска Арабия

Eкипите от Формула 1, чиновниците на ФИА и Либърти Медия и пълномощниците на медиите, отразяващи Гран при на Саудитска Арабия от пистата Джеда би трябвало да вземат поради изискванията на уредниците във връзка с облеклото. Всички са получили инструкции месец и половина преди конкуренцията , която е планувана за 5 декември, написа испанският журнал Марка. Това ще е първи старт от Формула 1 в Саудитска Арабия.

Особено строги са рестриктивните мерки за дамите . На тях им е неразрешено да употребяват ослепителен грим, да носят прозиращи облекла , поли или панталони над коляното, облекла без тил или рокли с презрамки, както и тесни облекла

За мъжете не са разрешени къси панталони (включително такива, които не са напълно къси, а са над коляното), потници и тесни облекла . Температурите в Саудитска Арабия през декември по принцип са над 30 градуса.В изискванията се показва също по този начин , че е желателно хората да се въздържат от фриволни жестове. Указва се още да се внимава с израженията на лицето, с цел да не бъде сметната някоя физиономия за неуместна.

Първият F1 старт в Саудитска Арабия е необятно рекламиран. Преди броени дни локалната автомобилна и мотоциклетна федерация (Saudi Automobile and Motorcycle Federation – SAMF) обяви, че пуска в продажба General admission билети – за площите, където няма трибуни. Първоначално бяха пуснати 40% от билетите, защото имаше лишения поради Коронавирус -19. Сега макар че уредниците могат да употребяват 100% от потенциала на пистата, защото министерството на опазването на здравето разхлаби ограниченията .

Източник: fakti.bg