Екипите на Спешна медицинска помощ в Бургаска област излязоха на

...
Екипите на Спешна медицинска помощ в Бургаска област излязоха на
Коментари Харесай

Заради колективните договори: Фелдшери и шофьори на линейки в Бургас заплашиха с оставки

Екипите на " Спешна здравна помощ " в Бургаска област излязоха на сигнален митинг. Започна и подписка, която ще бъде връчена в Министерството на здравеопазването. Медиците и водачите на коли за спешна помощ предизвестяват, че има действителна заплаха от 10 октомври Бургас да остане без коли за спешна помощ, в случай че не бъдат преизчислени заплатите им и ваучерите за храна.

По думите на Климентин Милчев, ръководител на локалната синдикална конструкция на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) към КНСБ, казусът идва от груповия трудов контракт в бранш опазване на здравето, подписан с някогашния министър Асена Сербезова на 12 април тази година.

Според документа, възнагражденията на водачите на коли за спешна помощ се изравняват с тези на санитарите, а фелдшерите ще вземат колкото медицинските сестри.

Екипите на „ Спешна здравна помощ “ упорстват за диференцирано възнаграждение на категорията на трудовото заплащане, по-добри условия на труд и повишение на цената на ваучерите за храна, която съгласно КТД-то сега е 2 лв..

Според работещите в " Спешна помощ " след отпадането на коронавирус възнагражданията от 1000 лева, възнагражденията в бранша са обидно ниски. Заплатите на водачите на коли за спешна помощ са към 900 лева, а на фелшерите към 1400 лева

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР