Спешните служби напускат мястото на пожара в Южна Африка. Сега идва ужасната задача да идентифицират телата

...
Екипите на службите за спешна помощ напуснаха сцената на един
Коментари Харесай

Екипите на службите за спешна помощ напуснаха сцената на един от най-смъртоносните пожари в града в Южна Африка. Патолозите сега са изправени пред ужасната задача да идентифицират десетки на овъглени тела и някои части от тела, които са били транспортирани до няколко морги в...

От ДЖЕРАЛД ИМРЕЙ и МОГОМОЦИ МАГОМЕ Associated Press 1 септември 2023 г., 7:00 ч.

ЙОХАНЕСБУРГ -- Екипите на службите за спешна помощ напуснаха мястото на един от най-смъртоносните пожари в града в Южна Африка и патолозите се изправиха пред ужасяващата задача в петък да идентифицират десетки овъглени тела и някои части от тела, които са били транспортирани до няколко морги в град Йоханесбург .

Това ще установи дали броят на загиналите от 74 нараства след пожара преди зазоряване в четвъртък в изоставена жилищна сграда в центъра, която беше обитавана предимно от бездомни хора и други, които се оказаха маргинализирани в един от най-големите градове в Африка.

Службите на службите за спешна помощ извършиха три претърсвания през всичките пет етажа на сградата и смятат, че всички тела и части от тялото са били премахнати от местопроизшествието , каза говорителят на службите за спешна помощ в Йоханесбург Нана Радебе.

Радебе каза, че сградата — сега изгоряла черупка — е била предадена на полицията и криминалистите, които ще извършат свои собствени претърсвания.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Останките на някои от жертвите бяха отнесени в моргата в град Совето в югозападните покрайнини на икономическия център на Южна Африка, където хората започнаха да се събират в петък сутринта, когато властите призоваха семействата членове, за да помогнат при идентифицирането на мъртвите.

Motalatale Modiba, говорител на здравния отдел на провинция Гаутенг, каза, че 62 от телата са толкова силно обгорени, че не могат да бъдат идентифицирани.

Thembalethu Mpahlaza, главен изпълнителен директор на Gauteng's Forensic Pathology Services, каза на пресконференция в четвъртък вечерта, че множество неидентифицирани части от тялото също са открити в останките на сградата и неговите следователи трябва да установят дали те са част от останките на жертвите, които вече са открити или са били части от други тела.

Радебе каза, че официалният брой на загиналите не се е увеличил от 74 до ранния петък.

Смята се, че много от загиналите в пожара са чужди граждани и вероятно в Южна Африка нелегално, което затруднява идентифицирането им, казаха градските власти. Местни медии съобщават, цитирайки жители на сградата, че най-малко 20 от загиналите са от южноафриканската държава Малави.

Пожарът опустоши сграда, собственост на града който на практика е бил изоставен от властите и се е превърнал в дом на бедни хора, отчаяно търсещи някаква форма на настаняване в западналия централен бизнес район на Йоханесбург. Смята се, че сградата е дом на около 200 семейства, каза кметът на Йоханесбург Кабело Гуаманда.

Феноменът е често срещан в Йоханесбург и сградите са известни като „отвлечени сгради“. ”

Поне 12 от загиналите са деца, а повече от 50 души са ранени, включително шестима, които са в тежко състояние в болница.

Много свидетели казаха непосредствено след пожара, че са били отделени от членовете на семейството в хаоса на бягството от ада. Някои казаха, че има деца, които се разхождат сами извън сградата, без да имат представа дали техните родители или братя и сестри са оцелели.

Вниманието в Южна Африка също беше насочено към това кой ще бъде задържан отговорни за трагедията, тъй като персоналът на службите за спешна помощ и свидетелите нарисуваха картина на сграда, пълна с бараки и други временни постройки, и където множество семейства бяха натъпкани в единични стаи, а някои живееха в сутеренния гараж.

Служители на местното правителство казаха, че хората са били блокирани вътре в сградата, тъй като портите за сигурност са били заключени и не е имало подходящи пожарни стълби. Съобщава се, че мнозина са изгорели до смърт близо до една заключена порта, докато са се опитвали да избягат. Други скочиха от прозорците и загинаха заради това, казаха свидетели и служители.

Полицията е образувала наказателно дело за пожара, докато парламентът на Южна Африка призова за разследване.

Южноафриканският президент Сирил Рамафоса, който посети мястото на пожара в четвъртък, каза, че трагедията е отчасти причинена от „престъпни елементи“, които са поели сградата и отдаваха жилищна площ под наем на бездомни, бедни хора, някои от които южноафриканци и някои чуждестранни мигранти.

Отвлечените сгради са проблем в центъра на Йоханесбург от години, ако не и десетилетия.

“ Урокът за нас е, че трябва да се справим с този проблем“, каза Рамафоса.

___

Имрай съобщи от Кейптаун, Южна Африка.

___

AP Африка новини: https: //apnews.com/hub/africa

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР