Екипите на Министерството на труда и социалната политика, в частност

...
Екипите на Министерството на труда и социалната политика, в частност
Коментари Харесай

АСП оказва подкрепа на пострадалите от наводнението в Берковица

Екипите на Министерството на труда и обществената политика, в частност Агенцията за обществено подкрепяне, ще окажат нужната поддръжка за всеки, който е потърпевш от наводнението в Берковица. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

„ Заедно с кмета на общината ще организираме обходи по парцелите на хората, с цел да може да се разпознават тези, които са потърпевши “, разгласи Лазаров.

„ Бих желал също да отбележа, че от 1 юни работят нови правила в региона на общественото подкрепяне. В рамките на тези нови правила се планува една еднократна помощ за случайно зародили потребности, която беше 375 лева В момента нейният размер е нараснал доста и е до 1512 лева “, посочи вицепремиерът по обществената политика, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лазар Лазаров добави, че размерът на средствата варира според от провалите и нанесените вреди, а процедурата за кандидатстването е облекчена, с цел да може хората по-бързо да се възползват от тях.

„ Тези средства съставляват поддръжка за първите непосредствени потребности за покупка на храна, вода, медикаменти или дребна домакинска мебелировка. Те не са предопределени да покриват ремонтни или възстановителни действия “, посочи той.

На 1 юни проливен дъжд падна в следобедните часове в Берковица и близкото село Бързия. Наводнени бяха къщи по две улици в ромския квартал на Берковица „ Раковица “, където е препълнен отводнителен канал към река Раковска.

За към 20 минути от към 16:00 часа в Берковица и село Бързия са паднали 20 литра на квадратен метър дъжд. Водата е повлякла настилки от улиците, клони от дървета, камъни, предмети и даже коли в квартал „ Раковица “ и в Бързия. За към час придвижването по пътя София-Монтана сред Берковица и Бързия беше лимитирано от полицията в едното компактно, защото другото беше затрупано с камъни и кал.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР