Eкипите на дежурните части в затворите, арестите и звената за

...
Eкипите на дежурните части в затворите, арестите и звената за
Коментари Харесай

Служителите в затворите протестират символично за пореден ден

Eкипите на дежурните елементи в пандизите, арестите и звената за защита на правосъдните здания стачкуват за следващ ден алегорично с ленти на униформите, с надпис „ Продължаваме митинга “. Това оповестиха от Синдиката на чиновниците в пандизите (ССЗБ), като прецизират, че митингът е по време на работа.

От ССЗБ припомнят, че на 15 май изпратиха писмо до министъра на правораздаването, с молба за среща , на която страните да показват своите мнения за промени в бранша. Такива задължения бяха поети двустранно на последната извършена среща на 1 април, написа в позицията на ССЗБ до медиите.

От синдиката означават, че към този миг управлението на правосъдното министерство отхвърля да се види с тях, което поясняват като несъблюдение на съответно поети задължения. Протестиращите декларират, че това ги принуждава да извърнат внимание на обществото и професионалната колегия върху един доста сериозен и непрестанен риск - липсва визия и проект за промени в затворническата система , макар интернационалната рецензия във връзка с дългогодишните финансови, структурни и кадрови проблеми, съгласно организации с дълъг опит в наблюдението на пандизите.

Причина за покачването на напрежението измежду чиновниците остава фактът, че повече от четири месеца, след започване на протестните дейности, няма изясненост по поставените финансови претенции, както и отклик на поисканите срещи от Синдиката на чиновниците в пандизите в България и Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи с партиите, образували ръководещо болшинство, написа в известието до медиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР