Екипите на аварийното звено и на пожарната през последните четири

...
Екипите на аварийното звено и на пожарната през последните четири
Коментари Харесай

Отводняват десетки домове в Софийско

Екипите на спешното звено и на пожарната през последните четири дни са отводнили 49 места, които пострадаха от изобилния дъжд при започване на седмицата. Отводнени са и 39 изби, приземни етажи и дворове.. Започна описването на вредите, регистрира пред общинските съветници кметът Йорданка Фандъкова:
„ Ще се включат и екипите на обществените служби, с цел да може да се подкрепят финансово посредством механизма, който има министерството на труда и обществената политика. Първата ни задача беше да не допуснем риск за живота и здравето на хората, с която за наслада се справихме. А втората, по която продължаваме да работим, да помогнем на всички хора, чиито къщи са потърпевши. И през днешния ден продължава работата на екипите в Нови Искър и Мировяне и работата на комисиите “.
 Продължава отводняването в Болярово и Стралджа, ситуацията се възстановява Продължава отводняването в Болярово и Стралджа, ситуацията се възстановява
С повече от метър се е покачило равнището на река Тунджа край Елхово за последното денонощие. Продължава отводняването на дворове и изби...
Общинските съветници от Българска социалистическа партия желаеха Столичната община да обезщети потърпевшите от наводненията фамилии и насочиха рецензия за неналичието на канализация в потърпевшите региони на София. Председателят Калоян Паргов съобщи:
„ Вашата подопечна община не си е свършила работата навременно и качествено. Настояваме Столична община да обезщети всички потърпевши хора, тъй като тя също носи отговорност. Нужна е и систематична поддръжка на проводимостта и подсилване на речните корита “.
Критики към работата на общината насочи и Методи Лалов, ръководител на групата на общинските съветници от „ Демократична България “:
„ Кой заплаща за недомислиците на Общината?! Отговорът е елементарен: постоянно заплащат софиянци “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР