Екипи възстановяват участъка на железопътната линия край Пирот, Сърбия, за

...
Екипи възстановяват участъка на железопътната линия край Пирот, Сърбия, за
Коментари Харесай

Възстановяват жп линията край Пирот, за да изтеглят дерайлиралите цистерни с амоняк

Екипи възвръщат сектора на железопътната линия край Пирот, Сърбия, с цел да изтеглят 4-те цистерни с амоняк, които дерайлираха при злополуката край града преди 2 седмици, оповестява.
Още по темата
Това се прави, с цел да се докара жп кран на самото място на злополуката и да стартира повдигането и извеждането на цистерните, които са още на линията.

Екипите по обезопасяването и извеждането на 4 цистерни от мястото на злополуката работят към този момент 11-и ден. Вчера беше изработен опит най-малко една от цистерните да бъде вдигната, само че това не даде резултат.

Затова първо ще се възвръща засегнатият сектор от самата жп линия, а по-късно ще се придвижи жп кран с задоволителна товароподемност и ще стартира изправянето на цистерните - това беше решено на съвещание на спешния щаб в Пирот. И ще отнеме дни.

Все още не е оповестено какво количество е амонякът, създаден у нас - в Девня, по дерайлиралите цистерни. Замерванията на въздуха и водите на река Нишава последните дни не демонстрира повишени стойности на амоняк.

Една част от композицията, 6 от незасегнатите цистерни, са придвижени до крайната им дестинация - завода за изкуствени торове в град Шабац, а 7 са върнати в противоположната посока, до жп гарата в Цариброд, оповестяват сръбски медии. Самите цистерни са немски и френски, наети са от транспортьор, компания от Пловдив, прецизираха специалисти.

Цистерните с амоняк дерайлираха в Източна Сърбия на 26 декември вечерта. При случая починаха двама души, а към 50 други пасажери бяха натровени от амоняка. В Пирот беше въведено изключително състояние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР