Екипи на водния оператор Кюстендилска вода успяха да отстранят изключително

...
Екипи на водния оператор Кюстендилска вода успяха да отстранят изключително
Коментари Харесай

Екипи на Кюстендилска вода са отстранили тежка авария, оставила без вода 180 абонати

Екипи на водния оператор " Кюстендилска вода " съумяха да отстранят извънредно комплицирана повреда, породена от придошлите води на р. Елешница на водохващането на с. Ваксево, в землището на с. Страдалово, община Невестино, оповестиха от сдружението.

Причина за повредата са станали изобилните превалявания от 40 л./кв. м. в събота.

Излизайки от коритото си, реката е скъсала железен тръбопровод, вследствие на което водоподаването към с. Ваксево е прекратено. Въпреки тежките условия – високото равнище на водата и невъзможността за прекосяване на техника, работата по премахване на повредата е почнала в същия ден от дежурни екипи.

В неделя до 18:30 вечерта, други три екипа благодарение на профилирана техника са съумели да възстановят водопровода и да отстранят повредата. Възстановено е било подаването на вода за всичките 180 клиенти на сдружението през зимния сезон, споделиха от " Кюстендилска вода ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В продължение на няколко часа чиновниците на " Кюстендилска вода " са почистили речното корито и са обособили път за техниката, изясни Борислав Панев – механически началник направление " Технически региони ". В помощ на спешните екипи са се притекли локални поданици. Съдействие е оказано от кметския наместник на с. Ваксево и от Община Невестино. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР