Екипи на ВиК продължават да работят по отстраняването на аварията

...
Екипи на ВиК продължават да работят по отстраняването на аварията
Коментари Харесай

Свищов на прага на водна криза заради негоден водопровод

Екипи на ВиК не престават да работят по отстраняването на повредата на главния тръбопровод в Свищов. Вчера сериозна повреда остави за часове 25 000 души без вода. Според управлението на общината заплахата от водна рецесия остава и казусът може да се реши единствено след сериозна интервенция на страната.

Свищов

Свищов се размина със сериозна водна рецесия, защото обстановката беше овладяна и беше пусната вода по остарял тръбопровод.
Генчо Генчев - кмет на Община Свищов: Ако гръмне съществено магистралният железен остарял тръбопровод, ние няма от кое място да подадем повече вода.
Преди 10 години в Община Свищов е построен нов тръбопровод за 4 млн. лева Той обаче е неспособен, тъй като аварира непрестанно и даже не може да бъде въведен в употреба. Затова в този момент от общината упорстват за нови 3 млн. лева от страната, с които оборудването да бъде сменено.
Генчо Генчев - кмет на Община Свищов: Ние към този миг не можем по никакъв метод да използваме този тръбопровод, тъй като той е мощно злепоставен, той е с над 70 повреди, всеки опит да го пуснем в употреба записва сериозна повреда. Въпросът е подложен пред Министерски съвет и предходната година ни е обезпечено, че ще ни бъдат предоставени обществени средства.
Ситуацията извънредно доста тревожи жителите на крайдунавския град.
Петя Велчева, гражданин на Свищов: Пак запитвам, кой носи отговорност, ние плащаме все по-скъпа вода и я употребяваме все по-рядко и е все по-лоша.Алексей Велчев, гражданин на Свищов: Ако пет туби вземат решение въпроса в едно домакинство за пиянство и за всички потребности...
В момента новият, само че неспособен тръбопровод, е обект на инспекция от Специализираната прокуратура за занемареност при построяването му.
 Водата в Свищов към този момент е годна за пиянство Водата в Свищов към този момент е годна за пиянство
Питейната вода в Свищов към този момент е бистра и годна за пиянство, заяви кметът Генчо Генчев. Градът и селата Вардим и Царевец се водоснабдяват по остарелия водопр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР