Eкипи на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в Ловеч подпомогнаха

...
Eкипи на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в Ловеч подпомогнаха
Коментари Харесай

Дрехи, храна и лекарства за бедстващите в малките населени места в област Ловеч

Eкипи на Центъра за социална поддръжка (ЦОП) в Ловеч подкрепиха затруднени от зимната конюнктура хора в дребните обитаеми места. На място са им обезпечили облекла, храна и медикаменти, заяви Весела Цанкова, ръководител на съдружие „ Граждански начинания “, което ръководи ЦОП.

„ С помощта на кметовете и кметските наместници в селата се опитахме да установим дали има хора, които са самотни, нямат поддръжка от близки родственици и по някаква причина са изпаднали в усложнение в зимната конюнктура през последните дни, когато в доста обитаеми места нямаше електрозахранване, беше мъчно и напредването “, уточни Цанкова.

Служителите на ЦОП са посетили няколко адреса на място в Радювене и Лисец, а през днешния ден следва да бъдат в село Смочан. „ Не са открити доста фамилии със съществени проблеми, само че тези, които посетихме, в действителност имаха усложнения и трябваше да се реагира на момента “, добави Цанкова.

Семейство с малко дете са имали потребност от медикаменти и храна за него. Осигурено им е всичко належащо. Направена е оценка за рисковете в това семейство, с цел да не са позволяват такива. 

Подпомогна е и самотна жена, както и възрастно семейство, което се грижи за родственик с увреждане.  „ Установихме, че имат проблем с отоплението на къщата. Предоставихме завивки облекла, храна и ще продължим контактите с тях в бъдеще. Поехме ангажимент от време на време да ги посещаваме “, сподели още Весела Цанкова.

По думите ѝ главният проблем в дребните обитаеми места е достъпът до аптека. „ Възрастни и трудноподвижни хора нормално търсят помощ от някой непосредствен родственик или комшия. Много постоянно също се обръщат към кметовете на селата. Това е трудоемка активност, която изисква циркулиране по аптеки, съблюдаване на съответните дати, с цел да се купят медикаментите, тъй че нашите обществени служащи поставят старания в тази посока “, съобщи Цанкова. 

Тя добави, че поддръжката по домовете не е инцидентна активност на Центъра за социална поддръжка, а целогодишна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР