Екипи на Столичния инспекторат тръгнаха на лов за нарушители на

...
Екипи на Столичния инспекторат тръгнаха на лов за нарушители на
Коментари Харесай

Масови проверки за нарушения на мерките в хранителните магазини

Екипи на Столичния инспекторат потеглиха на лов за извършители на противоепидемичните ограничения в питателните магазини.

Само през вчерашния ден са тествани над 730 обекта. Основното нарушаване е погрешно носене на маски. След вчерашното отваряне на нехранителни магазини, през днешния ден от сектора пресмятат загубите, предава NOVA.
„ В тези 2 часа, в които мислехме, че ще работим, трябваше да създадем редица други неща, с изключение на преграждане на магазина. Трябваше да се пишат писма, да се предоговарят условия с наемодатели ", сподели Аксиния Баева, зам.-председател на Българската Ритейл Асоциация.
Аксиния е шеф на верига магазини за спортни артикули. Казва, че извършването на покупки в сходни обекти има приблизително равнище за опасност от болест.
„ Ограничават правото на работа на огромните, дават право да работят само дребните магазините. Това е дискриминация на база площ ", счита тя.
От сектора оферират вместо досегашните 3 квадрата на човек да се падат 8 квадрата - т.е. да работят с по-малко клиенти в обектите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР