Екипи на Регионален обслужващ център Варна в ЕРП Север извършиха

...
Екипи на Регионален обслужващ център Варна в ЕРП Север извършиха
Коментари Харесай

ЕРП Север приключи реконструкции по мрежата в област Варна на стойност 160 хиляди лева

Екипи на Регионален обслужващ център Варна в ЕРП Север направиха редица реконструкции по електроразпределителната мрежа във Варненска област на стойност 160 хиляди лв.. Една от тях е реорганизация на въздушна електропроводна линия „ Петров дол “, по отношение на присъединението на аварийно зареждане за компресорна станция „ Нова Провадия “ във Ветрино. Паралелно с тези действия беше сменена изолираност по две въздушни електропроводни линии в реконструирания сектор, бяха инсталирани и 223 птицезащитни устройства на всички стълбове. С тази мярка ще се обезпечи безаварийна работа на оборудванията, захранващи огромна част от гр. Девня, с. Неофит Рилски, с. Петров дол, както и икономически обекти, присъединени към електропроводите. Реконструкциите са дело на електромонтьори от десети мрежови измервателен регион (МИР) в Регионален обслужващ център Варна на сдружението. Електромонтьори от същия МИР извършиха реорганизация на мрежата в с. Рояк, състояща се в подмяната на стоманобетонни стълбове и проводници.

Приключи и цялостната реорганизация на ВЕЛ Щипско по капиталова стратегия на ЕРП Север, почнала при започване на есента. Подменени бяха десетки стоманобетонни и стоманорешетъчни стълбове, инсталирани бяха нови разединители. Ремонтът включи също замяна на 370 изолатора, както и проводник в сектор с дължина 3 км. ВЕЛ Щипско има основно значение за района, защото обезпечава аварийното електрозахранване на гр. Суворово, както и електрозахранване за лични потребности на подстанция Добруджа.

Като част от капиталовата стратегия на ЕРП Север беше осъществена реорганизация на въздушната мрежа ниско напрежение в с. Доброплодно, Варненска област, от екипи електромонтьори от девети мрежови измервателен регион на сдружението. Подменени бяха 16 стоманобетонни стълба, както и 1700 м проводник. С изпълнената реорганизация ще бъде обезпечено надеждно електрозахранване на клиентите, присъединени към трафопоста. Монтираните по време на ремонтните действия нови електромерни табла ограничиха нетехнологичните загуби на електрическа енергия в обитаемото място с близо 50%.

Основен приоритет в активността на ЕРП Север е реализиране на високо качество на доставяната електрическа енергия. Чрез осъществяването на заложените действия в ремонтната и капиталовата стратегии компанията продължава своята политика за непрестанно възстановяване на услугите, които дава на своите клиенти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР