Екипи на полицейското управление в Пещера и ОД на МВР-Пазарджик

...
Екипи на полицейското управление в Пещера и ОД на МВР-Пазарджик
Коментари Харесай

Масов бой в квартал в Пещера, има задържани

Екипи на полицейското ръководство в Пещера и ОД на МВР-Пазарджик работят по изясняване на случай на жестоко нарушение на публичния ред в пещерски квартал, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Процесуалните дейности се правят под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. На 12 юли, към 23 часа e получен сигнал за сборичкване в квартал „ Луковица “, съгласно данните имало потърпевши.
Незабавно са ориентирани полицейски и медицински екипи. На място чиновниците на реда открили, че остаряла омраза сред две групи от живущи в квартала била в основата на скандал, който бързо прераснал в сборичкване, на място са се събрали и десетки поданици на махалата.
При влизане на едната от колите за спешна помощ в зоната на спора по профилирания автомобил са хвърляни камъни и бутилки, не са нанесени съществени вреди, няма потърпевши и медицински лица.
С цел попречване разрастването на напрежение, по предписание на шефа на ОД на МВР-Пазарджик, към Пещера били ориентирани още седем екипа от районните ръководства от региона и от Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив, призовани са и всички чиновници от почиващите смени на районното ръководство в Пещера.
В резултат на подхванатите сложни дейности напрежението било овладяно. При осъществения оглед са открити вреди по стъклата на един лек автомобил, по няколко ролетни гаражни порти и външна ролетна щора.
За период от 24 часа са арестувани трима мъже на възраст сред 36 и 60 години от Пещера. В МБАЛ-Пазарджик са настанени двама потърпевши, които по тяхно предпочитание тази заран са освободени от болничното заведение.
По случаите се водят досъдебни производства за безчинство, заличаване и разваляне на непознато имущество, като процесуалните дейности са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.
Работата по случая продължава, снемат се пояснения от останалите участници в абсурда, както и от поданици на квартала, станали очевидци на случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР