Екипи на ОП “Паркстрой и “Вектор премахват клони по главните

...
Екипи на ОП “Паркстрой и “Вектор премахват клони по главните
Коментари Харесай

Продължава работата по почистването на снега в Русе

Екипи на Оперативна програма “Паркстрой ” и “Вектор ” отстраняват клони по основните улици и ЦГЧ

След обработките на трасетата на градския превоз, съществени улици и към лечебните заведения, екипите на компаниите, ангажирани с дейностите по снегопочистване в Русе правят сега обработка на второстепенната пътна мрежа. Множеството паднали клони и дървета по основните улици в града и в централна градска част се отстраняват от екипи на Оперативна програма “Паркстрой ” и “Вектор ”. Към момента е ангажирана цялата налична техника и чиновници, като след обработката на основните пътни артерии ще се премине и към унищожаване и наклони и дървета в кварталите през идващите дни.

Непроменена все още остава обстановката с електрозахранването на засегнатите девет села в общината и кварталите Образцов чифлик, Средна кула и Долапите. Екипи на електроразпределителното сдружение не престават да работят по премахване на повредите.

Всички автобусни линии в града се обслужват от електробуси и атобуси на общинското дружество и частните компании. Очаква се електрозахранването на контактната тролейбусна мрежа да бъде възобновено през утрешния ден. От междуселищните автобусни линии не се обслужват тези по направленията Червена вода, Хотанца, Ястребово, Семерджиево, Бъзън, а към Просена и Долно Абланово придвижването е затруднено. Продължава да е затворен Републикански път I-2 Русе-Варна и Републикански път II-21 Русе-Силистра.

В момента кметът Пенчо Милков е в едно от най-засегнатите от снежната конюнктура обитаеми места - село Бъзън, дружно с шефа на дирекция “Обществен ред и сигурност ” Георги Игнатов.

Община Русе още веднъж приканва жителите да лимитират по опция напредването с колите си най-много по второстепенната пътна мрежа, с цел да не се попречва активността на снегопочистващите компании и тези, които отстраняват паднали клони и дървета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР