Екипи на ОП Чистота“ и ОП Градини и паркове“ от

...
Екипи на ОП Чистота“ и ОП Градини и паркове“ от
Коментари Харесай

Започват зимните дежурства в Пловдив

Екипи на Оперативна програма „ Чистота “ и Оперативна програма „ Градини и паркове “ от довечера стартират наряди в Пловдив поради прогнозите за утежняване на метеорологичната конюнктура.

Днес заместник-кметът по екология Иван Стоянов и шефовете на двете общински предприятия Димитър Георгиев и Антон Георгиев организираха работна среща, на която разискаха идните действия.

8 пясъкоразпръсквачи при нужда ще обработват мостовете, надлезите и тепетата в града. 5 от машините са комбинирани с весло и могат да се употребяват и за снегопочистване.

Заради предстоящите значителни дъждове в събота, eкипи превантивно ще почистват шахтите.

От Оперативна програма „ Градини и паркове “ са в подготвеност при струпване на снежна завивка бригадите по региони да стартират да почистват пространствата към спирките и тротоарите. В подготвеност са и бригадите с дърворезачи поради предстоящите мощни пориви напразно в почивните дни.

Общинските предприятия ще работят взаимно с Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Пловдив.

От институциите молят жителите за нараснало внимание, да излизат единствено при нужда и да не паркират колите си под дървета.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР