Екипи на Агенцията по безопасност на храните се очаква да

...
Екипи на Агенцията по безопасност на храните се очаква да
Коментари Харесай

Проверяват дали стопаните са унищожили свинете си в Пазарджишко

Екипи на Агенцията по сигурност на храните се чака да стартират през днешния ден инспекции в персоналните стопанства в Пазарджишка област за това дали стопаните сами са умъртвили домашните си свине като мярка за преодоляване на болестта от африканска чума по свинете.

Продължава блокадата на пътя Сливен - Ямбол при село Крушаре от недоволни от подхванатите ограничения за преодоляване на болестта, съобщи БНР.

От дни протестиращите подават сигнали за незагробени скотски боклуци в региона на село Гавраилово, в река Тунджа и напоителния канал край село Тополчане.

Кметът на село Тополчане Петър Илиев съобщи, че няма по какъв начин да се откри кой е хвърлил биологичните боклуци, открити късно през вчерашния ден в напоителния канал до сливенското село.

"Това е по селата, които са след Държавно земеделско стопанство „ Диньо Дачев “ и нататък „ Речица “ и може да идват дори от селата, които са след язовир „ Жребчево “. Предстои да се вземат проби от водата, с цел да се откри дали е тя е годна за поливане, сподели шефът на „ Напоителни системи “ Пламен Иванов. Предприятието стопанисва канала. "Зависи, нали, дали има разложение. Може би ще се обърнем към експерти, които ще го кажат това нещо ".

Д-р Яков от Областната дирекция по сигурност на храните отхвърли да разяснява обстановката. Предстои извадените скотски боклуци да бъдат загробени.

Здравните управляващи в Сърбия ревизират четири персонални стопанства в страната за хипотетични случаи на африканска чума по свинете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР