Екипът от следовател и прокурор, който е разследвал делото за

...
Екипът от следовател и прокурор, който е разследвал делото за
Коментари Харесай

Хаджигенов: Екипът, разследвал ``убийството на Пеевски``, сега разпитва Борисов |

Екипът от следовател и прокурор, който е разследвал делото за " опит за убийството на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " от 2014 година е същият, който организира вчерашните разпити на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и PR-a на партия ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Това заяви ръководителят на гражданското съдружие „ Ние идваме! “ юрист Николай Хаджигенов пред bTV. Той твърди, че по разследването на Борисов работят  " строго профилираните по поръчкови каузи " следовател Мая Ковачева и прокурор Илиян Рангелов. Хаджигенов сподели копие от разпореждане от 2014 година по случая с опита за убийството на Пеевски, на което са записани имената на двамата проверяващи.

" Следовател Мая Ковачева. Вижте в горния десен ъгъл – прокурор – Илиян Рангелов. Тоест има екип в прокуратурата и в следствието, който работи по избрани каузи. Спокойно можем да ги назовем поръчкови, като убийството на Пеевски. В момента в действителност прокуратурата и следствието пазят Борисов, т.е. това също е поръчка. "

По думите му по всички знакови каузи се е появил избран екип от следователи и прокурори. Хаджигенов уточни, че прокурор Рангелов стартира кариерата си с следствие на опита за ликвидиране на Делян Пеевски, а година по-късно получава кариерен бонус. След това Рангелов е работил по делото КТБ, и по случая с изнудването на предприемача Васил Божков, който е в Дубай.

" Сега по Борисов работи същият екип, единствено че не с цел да го проверява, а с цел да го оневинява и прикрива. И тук няма никаква изненада. Затова прокуратура, разследване... всичко би трябвало да се ликвидира и да се почне още веднъж “, сподели Хаджигенов.

Според юриста даже и европрокурорът Лаура Кьовешки да реши да проверява на Борисов „ ще е все тая “.

„ Това е ОПГ от най-малките равнища до най-високите равнища на властта у нас, това е безспорно. Докато Гешев е основен прокурор никакви очаквания не можем да храним “, съобщи Николай Хаджигенов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР