Екипът от инспектори на атомната агенция на ООН пристигна в

...
Екипът от инспектори на атомната агенция на ООН пристигна в
Коментари Харесай

Екипът на МААЕ пристигна в Запорожската атомна електроцентрала

Екипът от инспектори на атомната организация на Организация на обединените нации дойде в държаната от Москва Запорожска атомна електроцентрала в Южна Украйна, заяви Агенция Франс Прес с позоваване на съветските осведомителни организации РИА Новости и Интерфакс.

Посещението на 14-членния екип от Международната организация за атомна сила (МААЕ) се реализира в миг, когато централата - най-голямото нуклеарно оборудване в Европа - е подложена на многократни обстрели, за които Москва и Киев се упрекват взаимно.

Малко преди екипът на Организация на обединените нации да замине за централата в Запорожие, намираща се в следената от Русия територия, Украйна упрекна съветските сили, че са организирали продължителна офанзива против Енергодар, град в непосредствена непосредственост до оборудването.

Москва обаче отвърна на удара, обвинявайки Киев, че е вкарал контрабандно огромен брой военни " диверсанти ", като съветските сили са подхванали " ограничения за заличаване на врага ".

Мерките за сигурност в Запорожската атомна електроцентрала са засилени, съобщи членът на Съвета на основната администрация на Запорожка област Владимир Рогов.

По думите му „ всички сили са приведени в най-висока степен на подготвеност при положение на нови провокации от страна на Украйна “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР