Екипът от експерти на BI Intelligence Research Team изготви списък

...
Екипът от експерти на BI Intelligence Research Team изготви списък
Коментари Харесай

Новите технологии: Някои прогнози за 2018-а

Екипът от специалисти на BI Intelligence Research Team изготви лист с прогнози в региона на технологиите за 2018 година. Експертите направиха по 5 прогнози в 7 разнообразни области на софтуерното развиване.
По-долу ще ви представяме някои от тях.

 Снимка 317073
Източник:

Интернет на нещата

Повече от 50 милиона нови устройства за " образован " дом ще бъдат доставени единствено в Съединени американски щати през 2018 година, които ще се ръководят с гласови асистенти.

Гугъл и други компании ще следват образеца на Amazon и ще показват " умни " гласови асистенти с екран.

Пазарите на " умните " асистенти ще бъдат разграничени въз основата на локалните езици.

Интелигентните гласови асистенти стават все по-често срещани на пазари като Индия, както и в страните от Югоизточна Азия. Играчите на тези пазари ще би трябвало да трансформират доста системата на асистентите и да ги настроят на локалните езици.

Операторите на териториално разпределени мрежи с понижен потенциал ще влагат Щатски долар 1 милиард. Тези мрежи са нужни за връзка с интелигентни домашни устройства, тъй като употребяват доста по-малко сила. Фирми като AT & T и Verizon се стремят да заемат тази ниша преди съперниците, с цел да завоюват по-голям пазарен дял.

 Снимка 265264
Източник:

Приложения и платформи

Пазарът на платформи и приложения значително ще се промени през 2018 година. Разпространението и потреблението на изкуствен интелект ще докара до смяна в държанието на потребителите.

Приложенията и платформите стават мощен източник на приходи и облаги като тяхното наличие непрестанно се усъвършенства.

Amazon последователно губи лидерските си позиции в областта на гласовите асистенти, които имаше с помощта на разработките на Alexa.

Apple обновява своя App Store, добавяйки в него нови приложения, за получи спомагателна облага от високото им качество.

Компании ще понижават мобилните приложения в интерес на месинджърите и обществените приложения.

Такива приложения като Фейсбук Messenger, WhatsApp, Kik, WeChat и LINE, а по този начин също такива като Фейсбук и Instagram, стават все по-привлекателни за огромните компании, в сравнение с елементарните мобилни приложения.

Фейсбук ще надмине Apple и Гугъл в региона на новите разработки.

 Снимка 317246
Източник:

Електронна търговия

Alibaba ще придвижи чествания в Китай " Ден на ергените (необвързаните) " в Съединени американски щати през 2018 година. Онлайн търговецът получи невероятната облага от дарове за този празник в размер на Щатски долар 25,3 милиарда през предходната година. Това е два пъти повече от размера на електронната търговия в " Черния петък " и " Кибер понеделника " през 2017 година, взети дружно.

Редица търговци на дребно и марки ще актуализират своите мобилни приложения и уеб уеб сайтове. Предполага се, че онлайн извършването на покупки ще съставляват повече от половината от цялата търговия до 2021 година

Amazon ще се опита да навлезе на фармацевтичния пазар. Но този тип търговия ще изисква от компанията да получи лицензи във всяка страна, тъй че специалистите се съмняват, че Amazon ще може да се развива прекомерно бързо в тази област.

Индия ще се трансформира в полесражение за електронна търговия доникъде на 2018 година. Бързият напредък на електронната търговия в голямата азиатска страна притегли вниманието на задгранични компании. Индия може да се трансформира в първата неутрална територия, където Amazon и Alibaba ще се влязат в директна битка за пазарен дял.

 Снимка 325081
Източник:

Плащания

Все повече и повече огромни търговци на дребно ще стартират да употребяват крипто валута за заплащания на фона на вълната от възходящ потребителски интерес.

Тъй като съхраняването на данните става все по-уязвимо, фирмите, работещи в региона на заплащанията, ще подписват партньорства или ще купуват компании, които ще обезпечат оптималната осведомителна сигурност.

Инструментите за цифрово ръководство на парите, такива за сформиране на бюджети и надзор на разноските, ще се употребяват от бланките с цел да привлекат младото потомство.

Защото в този момент 53% от младежите биха се доверили на софтуерни колоси като Apple, Amazon, Фейсбук, Гугъл, или Microsoft, по въпросите на финансовите услуги, сподели анкета на BI Intelligence, извършена през 2017 година.

Експертите считат, че обстановката със законодателството може да се промени през 2018 година, в посока намаляване на стандартите, което ще докара до промени и напредък в платежния и банковия пазар.

Amazon ще заеме водеща позиция в региона на гласовите заплащания. Според прогнозата потреблението на гласови заплащания в Amazon ще доближи 10% през 2018 година

 Снимка 301752
Източник:

Транспорт и логистика

Сферата на превоза и логистиката също се трансформира под въздействието на цифровите трендове. И всички играчи на този пазар показват, че в близко бъдеще задачата им ще бъде да навлязат на пазара на безпилотни транспортни средства и безпилотни таксиметрови услуги.

Ще стартира същинска конкуренция в региона на безпилотните коли. Това ще помогне за основаването на нови бизнес модели и нови източници на облага.

Uber ще продължи да уголемява бизнеса си в Съединени американски щати, само че ще загуби пазарен дял.

Въвеждането на стандарти в потреблението на дронове направи огромна крачка напред. Използването на безпилотни въздушни средства в Съединени американски щати, изключително за търговски цели, е доста лимитирано от закона.

2018-а ще бъде година на внезапен напредък на започващите компании в региона на логистиката. Стартъпите в тази сфера привлякоха голямо количество вложения през 2017 година.

Логистичните, софтуерните и финансовите компании ще се сближат въз основа на блокчейн технологиите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР