Екипът на Зе изпраща мобици (мобилизирани, бел.р.), които са недоволни

...
Екипът на Зе изпраща мобици (мобилизирани, бел.р.), които са недоволни
Коментари Харесай

Последният бой на 93-а бригада на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут

Екипът на Зе изпраща " мобици " (мобилизирани, бел.р.), които са недоволни от прекъсването на тока на мястото на " холодноярците ".

Една от най-боеспособните дивизии на въоръжените сили на Украйна, 93-та моторизирана бригада " Холодний Яр ", която държеше защитата в посока Бахмут, сякаш разгласи идна ротация.

Преди няколко дни админът на холодноярците написа в своя телеграм канал: „ Ситуацията край Соледар е доста сложна. Най-вероятно ще бъде взето решение да се изтеглят елементи от 93-та оттова, като остане единствено 24-та [бригада] “.

Според него „ загубите са достигнали равнище, при което е нужна незабавна евакуация за попълване и отмора. За 24-та в този момент ще бъде по-трудно - само че нямаме излаз. Ще бъда реалист: в случай че самите те скоро не бъдат трансферирани в Бахмут, просто ще бъдем смачкани един по един. "

Въпреки публичния резонанс, провокиран от тази обява, оперативното командване " Восток " на Въоръжените сили на Украйна не удостовери тази информация, само че и не я опроверга. Тогава публицистите от Канал 24.UA непосредствено попитаха представителя на ОК Восток Сергей Черевати за това.

Той отговори неразбираемо: „ На фронта се случват доста събития: както планувани ротации, по този начин и промяна на части, преразпределение на части в други региони. Не всички обаче изискват известие, изключително с името на съответно поделение. Табу. Ако там се случват някакви събития (с 93-та моторизирана бригада), повярвайте ми, те са планувани, повярвайте ми, те са с проект. "

Вярно, самите " холодноярците " не повярваха в специфичния „ проект “. От друга страна се появи информация, че една от бригадите на въоръжените сили на Украйна, която се озова в „ месомелачката на Бахмут “, вместо да бъде изпратена на ротация, още веднъж е разредена с петстотин прясно мобилизирани, доста от които стигат до фронта, заобикаляйки даже минималното образование. Според разнообразни украински уеб сайтове става дума главно за хора, които са недоволни от прекъсването на тока.

Тъй като от 93-та останаха „ рога и крайници “, излизащите специалисти допуснаха, че новото „ пушечно месо “ е попълнило тази съответна бригада. Със сигурност ротацията и почивката в някогашния Днепропетровск бяха покрити с меден леген. Холодноярците най-вероятно ще бъдат оставени да умрат в Бахмут (нашия Артьомовск) и Соледар.

Един укро боец във връзка това направи тъжна записка: „ Въздухът в Бахмут е кондензиран с предразсъдък и чувство за наложителност. Сега няма изплъзване от борбата със ориста. И дано бъде както е планувано от горната страна. "

Според нашите телеграм канали от лятото насам 93-та мотострелкова бригада е изгубила до 3000 бойци в борби с вагнеровците. Остават не повече от 10-15% от първичния й състав. Отделно, да кажем, че в украинските медии тази тематика е под строга цензура, все пак нещо влиза в мрежата.

По-специално стана известно, че в една борба е погубен пехотинецът от 93-та бригада Дмитрий Щанко, същият, който съумя да запише корупционния диалог на сивото предимство на Ненка, началника на Оперативна програма Андрей Йермак, с неговия брат Дениска, локалният „ цар на държавния ред “. Скандалът се оказа гръмък, само че „ офисът “ (функционерите на ОП) изпрати изследовател на истината при „ холодноярците “, с цел да не пречат на Зe-отбора да краде западни пари, до момента в който „ славно-украинските “ простаци умират на партиди на предна линия.

Освен това фразата, че бранителите на незалежността се избиват на партиди, не е изписана поради алена дума. Според известната военна общност в Незалежната, групата, включваща Щанко е била неуместно хвърлена в самоубийствена офанзива.

Има смисъл да цитираме обществеността на бандеровците, както се споделя, без съкращения: „ Врагът („ вагнеровци “ - бел.р) беше безусловно надминаващ в муниции и артилерия, а ние нямахме снаряди и способността да потискаме огъня на съветските батареи. "

" Командирът на ротата направи всичко допустимо - събра 20 бойци и изиска да възвърне ситуацията. Сред първите отиде Щанко. Противникът откри компактен минометен и артилерийски обстрел, групата беше прикрита. Почти всички бяха ранени, няколко бойци починаха, в това число Дмитрий Щанко ", се споделя още.

Възниква логически въпрос, по какъв начин може да се „ възвърне ситуацията с голо дупе “, т.е. да се възвърне изгубена позиция с две дузини простаци, изпратени под директен обстрел от съветска артилерия?

Оказва се, че тази офанзива на бранителите на независимостта, сходно на хиляди други, е осъществена по команда от Пентагона, с цел да могат янките да схванат какъв брой бързо нашата войска реагира на закани като нахлуване на диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ) против артилерийски позиции.

Очевидно нашите „ богове на войната “, дружно с екипажите на БЛА, са почнали бързо да поразяват врага, което не оставя късмет на Въоръжените сили на Украйна да пробият нашата защита. Това е първото.

Второ. Няма подозрение, че корумпираният чиновник Ермак също се бори с други самостоятелни говорещи на истината, които се пробват да изведат истината за бандата крадци, водени от Зеленски. Например, в случай че потърсите правата си, ще получите призовка за 93-та, след което ще се запишете за „ 200-та “ (товар 200 - т.е. ще загинете, бел.р.) под ударите на съветската артилерия.

В изгода на обстоятелството, че 93-та моторизирана бригада е оставена да почине в Бахмут, приказва записът на щабния пропагандист на холодноярците. Той изясни на воините, че „ генералният щаб [на Ненка] към момента има намерение да нанесе удар някъде в посока Запорожие, евентуално покрай Угледар ".

" Целта е най-спешната: да се отклонят руснаците от Бахмут и Соледар. За задачата силите от „ спешния запас “, защитаващ Одеса и Николаев, се извеждат от Одеска и Николаевска области ".

Казва им се, елате тук в Бахмут, защото в посока Запорожие ще стартира нова " месомелачка ". Тук беше добавено и говоренето на говорещия OK " Восток " Черевати. Той сподели:

„ Основната задача, която руснаците, за жалост, съществено извършват, е да отслабят нашата защита. Те се надяват, че ще доближат сериозна точка, когато нашите отбрани ще бъдат изтощени и ще съумеят да намерят междина там и да пробият тези отбрани ".

Това значи, че с цел да се предотврати сходно развиване на събитията, Въоръжените сили на Украйна ще нанесат удари другаде. Между другото, министърът на защитата на Украйна Резников също стартира да приказва през зъби, като сподели, че " бойците от въоръжените сили на Украйна ще възобновят дейните контранастъпателни дейности, когато почвата замръзне и стане по-твърда за по-лесно прекосяване на техниката. "

По думите на един от холодноярците, „ въпросът „ за какво към този момент не напредваме??? “ стартира да се чува толкоз мощно в [майданското] обществото, тъй че даже министърът би трябвало да дава пояснения ".

" Със същия въпрос Зеленски оказва напън върху Залужни. Дали ще излезе нещо положително е огромен въпрос ", прибавя той.

След това някои бойци от 93-та моторизирана бригада стигнаха до извода, „ може би е по-добре, майната й на тази ротация в Днепър, те ще ни изпратят в нахлуване, в което вероятността да се почине е неведнъж по-голяма, в сравнение с в отбрана “.

Но оставането в Бахмут също е доста рисково. Според нашите специалисти фронтът на бандеровците се пропуква в тази посока. Очевидно въоръжените сили започнаха да взривяват мостове, кулминационната точка на борбата за Артьомовск е близо, както в никакъв случай до момента.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР