Екипът на ВР46 Дукати, чийто собственик е легендата на MotoGP

...
Екипът на ВР46 Дукати, чийто собственик е легендата на MotoGP
Коментари Харесай

Отборът на Валентино Роси представи цветовете си сезон 2023 в MotoGP

Екипът на ВР46 Дукати, чийто притежател е легендата на MotoGP Валентино Роси, показа своите цветове за сезон 2023 в кралския клас.

Отборът резервира главната си цветова скица от 2022 година, като базовият цвят ще бъде сив, а към него още веднъж ще има две ленти. Едната от тях ще бъде в оранжево, а другата в обичайното за Доктора електриково жълто.

Пилоти на ВР46 Дукати и през този сезон ще бъдат двамата италианци Марко Бедзеки и полубратът на Роси – Лука Марини. За Бедзеки това ще е втора година в MotoGP, като в своя дебютен сезон в кралския клас той завоюва един полпозишън (Тайланд) и се качи един път на подиума, финиширайки трети в Нидерландия. За Марини пък това ще бъде трети сезон в MotoGP, където неговият най-хубав резултат са две четвърти места от стартовете в Австрия и Сан Марино през предходната година.

През сезон 2023 тимът на ВР46 Дукати ще разполага с миналогодишния модел на мотора на Дукати – Desmosedici GP22, който изведе Франческо Баная до международната купа в MotoGP. В провелия се при започване на февруари първи предсезонен тест в Малайзия Марини беше най-бърз в края на третия ден на тестванията на „ Сепанг “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР